• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Vrolijke graffitibank voor speeltuin in Den Haag

In Den Haag-Ypenburg knapte men een speeltuin volledig op. Bewoners dachten mee over de inrichting van deze speeltuin voor iedereen. Ze kwamen ook met het idee om een bank in de speeltuin te plaatsen. 

De opening van de speeltuin stond gepland op 4 april, maar dat kan door de coronacrisis helaas niet doorgaan. Maar na regen komt zonneschijn. Als de crisis achter de rug is, wordt de vernieuwde speeltuin alsnog geopend. En ondanks de uitgestelde opening, kunnen de kinderen in Ypenburg er wel al heerlijk spelen. 

whatsapp-image-2020-03-18-at-110450-1
whatsapp-image-2020-03-18-at-110451
whatsapp-image-2020-03-18-at-110449-2

Het initiatief 

Stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg telt maar liefst 160 speeltuinen. Elke 10 - 15 jaar zijn deze speeltuinen aan vernieuwing toe. Eén van de speeltuinen in Ypenburg - 9 jaar geleden speciaal ontworpen voor mindervalide kinderen - raakte iets eerder in verval. 

In het begin speelden er veel kinderen, maar al snel vond de jeugd het niet meer spannend genoeg. Daardoor raakte de speeltuin in verval, trok het hangjongeren aan en was er veel overlast. Toen daar vandalisme bij kwam, besloot men de speeltuin wegens onveiligheid te sluiten en het eerder dan gepland op te knappen. 

Voor het vernieuwen van de speeltuin ging het stadsdeel in gesprek met omwonenden. Daar kwam een nieuw ontwerp uit. De nieuwe speeltuin moest niet meer alleen voor mindervalide kinderen zijn, maar er kwamen nog wel enkele speeltoestellen voor kinderen met een beperking. 

In de gesprekken met omwonenden kwam ook naar voren dat men er graag een plekje wilde om te zitten. Er stonden wel al wat bankjes in de speeltuin, maar ook die waren aan vervanging toe. 

Betonnen bank met urban uitstraling

Richard van Zonneveld van het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg ging op zoek naar een bank voor in de nieuwe speeltuin. Hij kwam al snel bij luc4me uit. De speeltuin moest een urban uitstraling krijgen. Daar passen de betonnen banken van luc4me heel goed bij. Johan Molenkamp, speelbeheerder, en zijn collega Richard brachten samen een bezoek aan luc4me. Over het bezoek en de samenwerking vertelt Johan het volgende: 

‘Tijdens het bezoek aan luc4me hadden we een goed gesprek met Marcia. We bekeken een mozaïekbank en graffitibank en besloten dat de tweede beter bij de speeltuin paste. Ruud Kooger van Koogerkunst ging de beschildering van de bank met graffiti verzorgen, waarbij het geen enkel probleem was dat we onze eigen ontwerp aanleverden. Marcia hield ons ondertussen continu op de hoogte van de verschillende stappen in het proces.’De Koe speeltuin

Aan de speeltuin grenst een groot gazon waar lange tijd een koe stond. Helaas kreeg ook de koe te maken met vandalisme, waardoor hij werd weggehaald. Toch is de koe iets waar de speeltuin lange tijd bekend om stond. Johan zegt daarover:

De koe roept toch een bepaalde emotie op. Daarom besloten we de speeltuin de naam Koe speeltuin te geven. Bij de opening wilde we die naam onthullen. Met de koe als thema, moest er natuurlijk een koe op de bank komen. De afbeelding van de koe vonden we zelf online. We verstuurden hem naar Marcia en hoorde al snel dat Ruud de koe er met graffiti op kon zetten. Dezelfde koe komt terug op de welkomstborden in de speeltuin.’ 

Geïnspireerd geraakt?

Sinds 2 weken staat de graffitibank op zijn plek. Voor de geplande opening van de speeltuin op 4 april stelde men een heel programma samen. Helaas kon dat door de coronacrisis niet doorgaan. De feestelijkheden laten dus nog even op zich wachten, maar de kinderen hebben wel alvast een fijne nieuwe plek om te spelen.  

Ben je net als stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg op zoek naar een duurzaam meubel voor in een openbare ruimte? Wij helpen je graag met je keuze. Ook kunnen we je in contact brengen met kunstenaars die je kunnen helpen bij het project, zoals Koogerkunst hier de graffiti verzorgde. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken!

 

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.