• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Meer dan 200 vrijwilligers realiseerden de Sofa van Woerden

Onlangs kreeg de Sofa van Woerden een prachtige plek uitkijkend op de Singel. Het is een mooie, gemozaïekte bank geworden die door zijn warme natuurlijke kleuren perfect in de omgeving van het Westdampark past. Een fijne plek om even rustig wat zaken te overdenken terwijl je over het water uitkijkt. Aan de Sofa van Woerden werkten maar liefst 200 vrijwilligers mee en dit is dus echt een project van en door Woerdenaren in zijn geheel.

dsc1446
dsc1454
dsc1452
dsc1449
img-9739-2
dsc1438-1
dsc1381

De Meiden van Woerden

De sofa is een initiatief van De Meiden van Woerden, een groep van ongeveer 30 vrouwen, die zich belangeloos voor Woerden inzetten. Het doel? De stad een stukje mooier maken. De meiden zetten zich in en vormen een brug tussen de bewoners, het bedrijfsleven en organisaties die zich belangeloos voor de stad inzetten.

Om hun 10-jarig bestaan te vieren, bedachten ze een cadeau voor de stad: de sofa van Woerden. Eind 2019 plaatsten zij een oproepje aan de inwoners om een steentje wilden bijdragen aan het ontwerp van de sofa.

Het thema van de bank is ontmoeting en verbinding en natuurlijk mocht de skyline van Woerden niet ontbreken. Met deze ideeen kwamen ze zo in 2019 terecht bij luc4me. Na een oriënterend bezoek bij ons in de fabriek was het al gauw duidelijk wat de Meiden graag wilden.

Samen met Ruud, de vaste kunstenaar van luc4me, hebben wij de ideeën uitgewerkt en zo is het uiteindelijke ontwerp eind 2019 gemaakt en opgetekend.

 

 

 

Uiteindelijk hebben meer dan 200 vrijwilligers in een loods, op afspraak, de 11250 steentjes geplakt. Een hele klus, het resultaat mag er zijn!

Wie wil, kan nu al genieten van de Sofa van Woerden. De Meiden van Woerden hopen nog op een feestelijke officiële opening in de zomer. Tot die tijd kan de sofa al zorgen voor verbinding en mooie ontmoetingen.

Voor dit project hebben we het type Grand gebruikt. Heb jij net als De Meiden van Woerden ook een leuk idee voor jouw dorp of misschien wel je vereniging, sportclub, bedrijf of familie? Laat het ons weten!

Wij denken graag met je mee. Of je nu zelf aan de slag wilt gaan of juist de mozaïekexperts van Pantar wilt inschakelen voor een mooi design. Het is allemaal mogelijk. Neem contact met ons op via het contactformulier.

De foto's zijn gemaakt door Robert Roozenbeek

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.