• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Prachtige mozaïekbank voor Vogelenzang

Op steeds meer plaatsen in het land gaan buurt- en dorpsbewoners zelf aan de slag om hun woonomgeving mooier en gezelliger te maken met een meubel of object voorzien van mozaïek. Graag zetten wij de enthousiaste mensen die een creatieve invulling aan hun woonomgeving geven in het zonnetje, want ieder project heeft een uniek verhaal.   

dsc-3076-kopieren
dsc-3098-kopieren
dsc-3099-kopieren
dsc-3073-kopieren
dsc-3107-kopieren

Initiatief

Vaak gaat het om een initiatief van een groep mensen of een instelling, maar het komt ook voor dat een actieve bewoner het voortouw neemt om een mooi idee te realiseren. Initiatiefneemster Mandy Hulsbosch uit het Noord-Hollandse Vogelenzang zag in de regio meerdere mozaïekbanken staan. Zo kwam ze op het idee om ook in haar eigen dorpsgemeenschap aan de slag te gaan. “We hadden hier al met regelmaat creatieve workshops, maar de belangstelling liep iets terug. Het leuke van een mozaïekbank is dat je echt gezamenlijk aan een project met blijvende meerwaarde voor de gemeenschap werkt.”  

Bijdrage van het gemeenschapsfonds en enthousiaste bewoners

Vogelenzang behoort tot de gemeente Bloemendaal. Mede door een bijdrage van het gemeenschapsfonds, Bloemendaal Samen, werd het mogelijk om een bank aan te schaffen en te starten met het project. Er werd een ontwerpwedstrijd georganiseerd voor de afwerking van de bank. Uiteindelijk is er niet gekozen voor een specifiek ontwerp, maar een combinatie van de inzendingen. “We hebben ervoor gekozen om de leukste ideeën uit de ingezonden ontwerpen in de bank te verwerken”, vertelt Mandy. De achterzijde geeft het dorpsgezicht van Vogelenzang weer. Op de voorzijde zijn twee veelvoorkomende dieren uit het aangrenzende natuurgebied te zien, een vos en een hert. Ook zijn er diverse vogelsoorten te zien en ontbreken ook de vogels uit het gemeentewapen niet. Het resultaat is een bijzonder levendige, kleurrijke en bovenal unieke bank.

Vele handen maken licht werk

Kunstenaar en activiteitenbegeleider Annemarie Sybrandy, die al eerder een kunstproject met luc4me begeleidde, heeft de hele periode geholpen bij de technische uitvoering van de bank. Mandy nam zelf vooral het sociale aspect voor haar rekening. "Je leert elkaar echt kennen terwijl je bezig met mozaïeken. De ene keer bleef het bij een weerpraatje, de andere keer ontstonden er diepgaande gesprekken. Ik ben prettig verrast hoeveel dorpsbewoners zich aan het project hebben verbonden en trouw iedere week terugkwamen om aan de bank te werken.” Ook ontstaan er nieuwe contacten. “Zelfs in een hechte en kleine gemeenschap is zo’n project een aanleiding om elkaar op een andere manier te leren kennen.”

Plaatsing & onthulling

De afgelopen periode werd de Vogelenzangweg geheel vernieuwd. Op de beoogde plaats stond eerst nog veel materieel van de aannemer. De plaatsing en onthulling liet daarom heel even op zich wachten, maar is sinds afgelopen vrijdag een feit. “Onze bank is de finishing touch van het vernieuwde dorpsgezicht,” aldus Mandy. We wensen Mandy, en alle bewoners van Vogelenzang, heel veel plezier met hun nieuwe aanwinst.

Geïnspireerd geraakt?

Samen mozaïeken verbindt jong en oud, of je nu in een hechte dorpsgemeenschap woont of juist in een nieuwe wijk. Wil je ook creatief aan de slag in je eigen buurt, met je eigen bedrijf, op school of bij een andere instelling? Veel blije mensen gingen je voor. Wij helpen je graag met het kiezen van een betonnen meubel en het bestellen van de benodigdheden. Ook kunnen we je in contact brengen met bevlogen kunstenaars die je kunnen helpen bij de begeleiding van je project. Neem contact op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie 

 

 

 

 

 

WhatsApp meVraag het mij

Te koop!

Dit kant-en-klare bankje geeft kleur aan elke buitenruimte en het mooie is… deze bloemen verwelken nooit! Dit bankje met uniek mozaïek, ontworpen door Tibor Kucuksen,  uitgevoerd door Pantar Amsterdam kan snel geleverd worden. Met dit bankje is jouw buitenruimte klaar voor de lente!

Neem gerust contact op bij interesse voor deze bank of om je eigen idee te bespreken.