• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Prachtige mozaïekbank voor Leidschendam

In Leidschendam gingen buurtbewoners zelf aan de slag met het mozaïeken van een bank. Een ideale gelegenheid om elkaar nog een beetje beter te leren kunnen. We vertellen je er graag meer over, want ieder project heeft een uniek verhaal.

bankleischendam
leidschendam
leischendamachterkant
whatsapp-image-2019-05-14-at-154510

Het initiatief

Hoe is het idee voor de mozaïekbank ontstaan? De bewoners in Leidschendam wonen aan een pleintje met in het midden een ruimte met wat parkeerplaatsen en groen. Een aantal buren in de wijk leek het leuk om een plek te creëren om bij elkaar te kunnen komen. Rondom het pleintje woont een gemêleerd gezelschap. Van jonge gezinnen met kinderen tot de eerste bewoners die al met pensioen zijn. Dan is het leuk als er een plek is om elkaar beter te leren kennen.

Subsidie en de keuze voor luc4me

Nanda Verhagen, één van de initiatiefneemsters, decoreerde voor haar werk al eens mozaïekbanken. Via een andere bewoonster kwamen ze in contact met een wijkregisseur van de gemeente. Het bleek mogelijk om een subsidie aan te vragen voor het project. Toen was de beslissing voor een mozaïekbank snel gemaakt. Via een zoektocht op internet kwam Nanda bij luc4me uit. Met een andere buurvrouw is Nanda daarna bij luc4me langs geweest.

‘Het was heel fijn dat Marcia op haar vrije zaterdag de tijd nam om ons te ontvangen. Met z’n drieën bespraken we wat we mooi vonden en welke kleuren we nodig hadden. Het contact was heel persoonlijk. Voor elk voorwerp had Marcia wel een leuk steentje in gedachten. Aan het eind van het gesprek heeft Marcia al het mozaïek voor ons besteld’, aldus Nanda.

Idee voor het mozaïekpatroon

De bewoners begonnen een appgroepje met de buren die mee wilden doen aan het project. De wijk bevindt zich aan een groenstrook. Dus opperde Nanda al snel het idee voor een bank met natuurelementen, met de bloemen en beesten die hier veel voorkomen. Iedereen vond dat een leuk idee. De bewoners stuurden voorbeelden op naar de kunstenaar. Hij maakte een eerste schets en heeft nog twee keer wat kleine dingetjes aangepast. Hij voelde goed aan welke kant de buurt op wilde, dus de bewoners waren al snel erg tevreden.Samen aan de slag met het mozaïeken

‘Begin oktober is de bank gebracht. Er was een grote groep buurtbewoners die het leuk vond om met het mozaïeken aan de slag te gaan. Na een tijdje haakten er een paar af. Met een groepje van vijf of zes gingen we door. De bank staat nu zo’n twee weken. Het was heel leuk om het mozaïeken samen te doen. Je leert elkaar toch anders kennen. Boven de bank plaatsten we een tent, zodat we ook met minder weer konden mozaïeken. Het sociale aspect was vanaf het begin meteen duidelijk. Je krijgt toch een andere band met elkaar. Je klopt nu makkelijker even bij elkaar aan dan je daarvoor deed’, aldus Nanda.

Geïnspireerd geraakt?

Met de hele wijk mozaïeken is een leuke manier om elkaar beter en op een andere manier te leren kennen. En als de bank eenmaal af is, heb je er meteen een fijne ontmoetingsplek bij. Wil jij ook creatief aan de slag in jouw wijk, met je eigen bedrijf, op school of bij een andere instelling? Wij helpen je graag met het kiezen van een betonnen meubel en het bestellen van het mozaïek. Ook kunnen we je in contact brengen met kunstenaars die je kunnen helpen bij het project. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken!
WhatsApp meVraag het mij

Te koop!

Dit kant-en-klare bankje geeft kleur aan elke buitenruimte en het mooie is… deze bloemen verwelken nooit! Dit bankje met uniek mozaïek, ontworpen door Tibor Kucuksen,  uitgevoerd door Pantar Amsterdam kan snel geleverd worden. Met dit bankje is jouw buitenruimte klaar voor de lente!

Neem gerust contact op bij interesse voor deze bank of om je eigen idee te bespreken.