• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Mozaïekbank voor 10 jaar 4Kids Route DF4D

Al 10 jaar wordt de 4Kids route als onderdeel van de Drentse Fiets 4daagse georganiseerd door 6 dames: Dineke Baardink, Tineke Löhr, Marieke de Kleer, Janet Stam, Gea Zuidema en Lanita Brunsting. Na 10 jaar houdt hun werkgroep op, maar de herinnering blijft, in de vorm van een mozaïekbankje van luc4me.  

whatsapp-image-2022-11-15-at-95540-am
822e1f3d-83ec-42cf-93e6-dcf4ae8bf25b

4Kids Route

Spannend, educatief, creatief en sportief! Dat zijn de elementen die de 4Kids route al 10 jaar tot een prachtig evenement voor kinderen tot en met 14 jaar maken. In Assen, Meppel, Emmen, Diever, Norg en Westerbork stappen de kinderen met hun (groot)ouders of verzorgers vier dagen lang op de fiets voor een route van circa 30 km per dag met volop vermaak.

Mozaïekbank van luc4me

Het 40-jarig bestaan van de reguliere fietsroute werd onlangs al gevierd met een drieluik, dus kon dit jubileum niet achterblijven. Marieke kwam met het idee om ter gelegenheid van de feestelijke happening een mozaïekbank aan te vragen. De gemeente vond dit een goed idee en besloot het bankje te sponsoren. 

Activiteit voor kinderen

Gedurende de 4Kids route worden er allerlei activiteiten georganiseerd en is het een groot feest in Westerbork. De dames zijn van alle markten thuis, maar mozaïeken konden ze (nog) niet. Met behulp van Marcia kregen zij alle handvatten om het bankje vorm te geven. Van het meedenken over het ontwerp, tot het aanleveren van de steentjes.... met volle moed gingen de dames aan de slag!

Workshop mozaïeken

Toch bleek het mozaïeken nog niet zo gemakkelijk. Daarom volgden ze nog kort workshop van mozaïekkenner Anita Zwart om de techniek onder de knie te krijgen, zodat ze dit ook konden overbrengen op de kinderen. Want het was wel de bedoeling dat de kinderen tijdens de 4KidsRoute letterlijk hun steentje konden bijdragen. 

 

 

 

 

Betonnen banl overnacht in boederijschuur

Al voordat de festiviteiten van start gingen in Westerbork werd de bank geleverd. Het was nog even een uitdaging waar deze kwam te staan, want een betonnen bank verplaats je niet zomaar. Met behulp van de gemeente, een shovel en verschillende vrijwilligers is de bank toen verplaatst naar de schuur van Dineke. Daar hebben zij de bank voorbehandeld en klaar gemaakt voor de fiets4daagse. 

Nog lang niet af

Het mozaïeken als activiteit tijdens de 4KidsRoute was een groot succes, maar het ontwerp waarin de fietsers, natuur en de kerk niet mochten ontbreken, was nog lang niet af! Opnieuw vertrok de bank naar Dineke waar de dames de afgelopen maanden het bankje hebben afgemaakt. Bijna een therapeutische ervaring, zo zegt Gea zelf. Het resultaat is te bewonderen achter de Stefanuskerk, op de hoek van de Kerkhoflaan en de Molenweg. Naast een ode aan de werkgroep van de 4Kidsroute is het ook een blijvende herinnering aan tien jaar, startplaats Westerbork.

Wil jij ook een betonnen bank ter ere van een jubileum?

Wil jij ook een bijzonder aandenken voor jouw project, maar zie je het ontwerpen en realiseren niet zo zitten? Geef de realisatie & ontwerp dan geheel uit handen. Kies het type bank dat je in gedachten hebt en neem contact met ons op zodat we samen tot een ontwerp kunnen komen.

WhatsApp meVraag het mij

Te koop!

Dit kant-en-klare bankje geeft kleur aan elke buitenruimte en het mooie is… deze bloemen verwelken nooit! Dit bankje met uniek mozaïek, ontworpen door Tibor Kucuksen,  uitgevoerd door Pantar Amsterdam kan snel geleverd worden. Met dit bankje is jouw buitenruimte klaar voor de lente!

Neem gerust contact op bij interesse voor deze bank of om je eigen idee te bespreken.