• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Een positieve draai aan de coronacrisis

Een mozaiekbank met als motto "Samen sterk"
Castricum heeft binnenkort een prachtige betonnen zitbank, voorzien van mozaïek, op een publieke plek in hun gemeente staan. Het initiatief voor dit kunstwerk ligt bij Judith Lang. Zij wil met deze mozaïekbank een positieve draai geven aan de coronacrisis. Onder het motto ‘Samen sterk’ wil ze samen met de inwoners iets moois maken. Iets moois waar alle inwoners van de gemeente samen van kunnen genieten. Onze betonnen sofa, type Sophey  mocht als basis dienen bij dit mooie project.

img-8278-2
96553a5a-656c-4f5c-a4b0-53c1e850b41c
406f3200-396e-40e4-83b3-362b88e9d0de-2
c681d40f-6e46-4421-b892-d0d4c0677385

Wie is Judith Lang?

Kunstenaar Judith Lang heeft al 17 jaar een enorme passie voor mozaïek. Ze werkte onder meer aan een mozaïekproject ter gelegenheid van 35 jaar Montessorischool én was de initiatiefnemer van meerdere bijzondere mozaïekprojecten in Castricum. 

Door de coronacrisis brengt Judith, net zoals veel dorpsgenoten uit Castricum, het grootste gedeelte van haar tijd thuis door. Judith keek naar de mozaïekpot in haar tuin, een pot die overloopt in regenboogkleuren met een mooie olijfboom erin. Het maakte haar vrolijk, ondanks de omstandigheden. Dat gevoel wilde ze delen! Toen ontstond het idee van de mozaïekbank met ‘Samen sterk’ als thema.

Een positief pareltje in Castricum

De coronacrisis is natuurlijk iets dat sinds maart 2020 mensenlevens over de hele wereld beheerst. Om hier toch een positieve draai aan te geven, wil Judith Lang samen met de inwoners van Castricum, een mozaïekbank maken die herinnert aan de coronacrisis met een positieve afloop. Het thema van de bank wordt de regenboog, omdat de regenboog voor verbinding staat.Een bijzonder project

Onze betonnen bank staat aan de basis van dit project. Het exacte ontwerp is nog niet verklapt, maar het is wel de bedoeling dat op de achterkant van de bank het virus afgebeeld wordt in een verloop van zwart, via grijs, naar wit. Hoe de fleurige regenboogsteentjes eruit gaan zien? Dat is nog een verrassing!

Het is de bedoeling dat inwoners van Castricum elk een stukje van de bank voor hun rekening nemen. Om de hele bank te bekleden, zijn er namelijk maar liefst 111 deelnemers nodig! Een lastige klus, maar vele handen maken licht werk. En uiteindelijk is het belangrijkste bij dit project het samen doen.

Ook een bijzonder idee?

Heb jij net als Judith Lang ook een bijzonder idee voor de gemeente, een vereniging, sportclub, bedrijf of familie? Wij van luc4me denken graag met je mee. Onze mogelijkheden zijn eindeloos: van een mozaïekcursus om de bank zelf te bekleden tot de mozaïekexperts van Pantar die jouw bank van een prachtig design voorziet.

Neem contact met ons op via het contactformulier.

 

 

 WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.