• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Een bankje als bedankje!

Marianne Gloudi is werkzaam bij Alzheimer Nederland. Haar schoonmoeder Riet leed aan Alzheimer en heeft haar laatste levensfase doorgebracht in De Compagnie. Als dank voor de goede zorg van het ondernemersechtpaar Marianne en Laurens, staat er sinds december 2022 een bankje van luc4me. Als bedankje, herinnering maar ook als ontmoetingsplek voor de huidige bewoners. 

whatsapp-image-2023-01-30-at-103739
whatsapp-image-2023-01-30-at-103738
whatsapp-image-2023-01-30-at-103737
whatsapp-image-2023-01-30-at-103736

Andere Wonen De Compagnie

Het “Andere Wonen De Compagnie” biedt zorg en ondersteuning voor mensen met een vorm van dementie. De mensen met geheugenproblemen kunnen daar onder begeleiding, maar met eigen regie, in een appartement blijven wonen. 

Laurens en Marianne Pelk, allebei BIG-geregistreerde verpleegkundigen, wonen als ondernemersechtpaar in De Compagnie. Gedurende de tijd dat Riet daar woonde, had Marianne nauw contact met de ondernemers van De Compagnie. Marianne zegt: “Als een van je naasten met Alzheimer te maken krijgt, moet je echt bij hen zijn. De zorg is daar echt fantastisch.”

Eerdere samenwerking met luc4me 

In 2021 heeft Marianne in samenwerking met luc4me al een mozaïeken bank gecreëerd voor het project Utrecht Dementievriendelijke Gemeente. Het vrolijk uitziende bankje in het Griftpark is daar het resultaat van. Marianne (De Compagnie) had al eens aangegeven dat ze zo’n bankje van luc4me prachtig vond. Toen het moment daar was dat Riet haar zoons achterliet en zij iets terug wilden doen als bedankje, was het dan ook meteen duidelijk: het moet zo’n bankje worden. 

Rozen en fresia’s 

Riet genoot wekelijks van haar bloemetjes. Geen week ging voorbij zonder de verse roosjes bij het portret haar overleden man en fresia’s voor in het halletje. Marianne en Laurens kozen er dan ook voor om de rozen en fresia’s terug te laten komen in het design van de bank. Die keuze was snel gemaakt, maar zo gemakkelijk als het gezegd is, was het nog niet gedaan.

 

Samenwerking met Kooger Kunst & Pantar

Voor het design is er samengewerkt met Ruud Kooger van Kooger Kunst en Pantar, het grootste werk-leerbedrijf van Amsterdam. Pantar biedt werk en begeleiding aan ruim 3000 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. In het mozaïek-atelier van Pantar werken zo’n 25 mensen. Zij hebben in verschillende rollen met elkaar gewerkt aan het tot stand brengen van deze bank. Maar dat bleek nog niet zo gemakkelijk. Toen Marianne een kijkje nam bij de uitvoering, was ze niet tevreden: “De fresia’s kwamen niet goed uit de verf.” De steentjes zijn er toen weer vanaf gehaald en opnieuw geplaatst. “Dat vind ik heel mooi aan de samenwerking met Marcia. Niets is te veel, het moet goed worden. Als dat betekent dat we opnieuw moeten beginnen, dan is dat maar zo. Dat zijn niet alleen woorden, maar ze maakt het echt waar.” 

Het eindresultaat is fantastisch

Eind december was de bank, volledig bekleed met rozen en fresia’s, klaar en het eindresultaat is fantastisch. De bank staat in de binnentuin waar alle bewoners in de buitenlucht kunnen vertoeven en elkaar kunnen ontmoeten en herinneren. Met deze bank van luc4me zeggen de mantelzorgers van Riet: bedankt voor alle goede zorgen! 

Wil jij ook een bank die verbindt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.