• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

De Verhalenbank in Velserbroek

Velserbroek staat bekend om zijn vele parken met veel sloten en vogels. Parken waar voorheen mensen samen kwamen om elkaar te ontmoeten en verhalen te delen. Maar
de afgelopen periode zijn er weinig verhalen gedeeld. Met de komst van deze verhalenbank is dat verleden tijd. 

whatsapp-image-2022-09-15-at-11749-pm-2
whatsapp-image-2022-09-15-at-11749-pm
whatsapp-image-2022-09-15-at-11749-pm-1
whatsapp-image-2022-09-15-at-14255-pm

Een mooi kerstcadeau van de gemeente

Ardy Blok is initiatiefneemster van dit project. Zij had vorige winter een bank aangevraagd bij de Gemeente met het doel mensen bij elkaar te brengen. Net voor kerst kwam het goede nieuws: ze hadden een geschikte bank gevonden! Dat is pas een mooi kerstcadeau.

Een beetje overrompeld, maar met volle moed begon ze aan het project. Via “Mooi Velserbroek”, een initiatief waar mensen allerlei activiteiten samen organiseren, vroeg ze hulp om de bank van kleurrijke steentjes te voorzien. Diverse mensen reageerden en zo werd Annemarie Sybrandy gevonden als projectleider. 

Verlieskunst

Annemarie heeft aan de kunstacademie in Haarlem gestudeerd en sinds 2001 is zij begonnen zich te verdiepen in mozaïek. Ondertussen zet zij haar creativiteit in om mensen te helpen bij rouwverwerking door het maken van verlieskunst. Door groepsgesprekken, oefeningen en lichaamswerk werkt Annemarie aan een mozaïekmonument over gemis.

Dit project met als doel om mensen samen te brengen, is dan ook op haar lijf geschreven. Ter voorbereiding van het versieren van de betonnen bank heeft zij 3 workshops gegeven. Naast de techniek, stond ook het concept en het vandalismeproof maken centraal.

 

Ontwerpen met jong en oud

Al snel kwam het idee om een beroep te doen op de creativiteit van kinderen. De verhalenbank is er namelijk voor jong en oud. Het projectteam ging daarom met de tekening langs diverse scholen, met als thema: “Wat is nou typisch Velserbroek?” Er zijn wel 25 tekeningen ingestuurd met tulpen, groene parkieten, vogels, en mensen in alle soorten en maten. Er is toen een jury gevormd om te kijken hoe de bank spannend en leuk gemaakt kon worden. Met de input van de workshops en de verschillende elementen van de kindertekeningen is er 1 compositie gemaakt. Deze is uitvergroot en op de bank geplaatst. 

De Verhalenbank doet zijn werk meteen

In mei begon men met plakken, en nu is de bank eindelijk klaar. Meer dan 60 mensen - van jong tot oud - werkten eraan mee; ook kinderen die hun eigen element hebben geplakt. De verhalenbank deed meteen zijn werk. Tijdens het plakken vloeiden de verhalen vanzelf; over liefde, verdriet en het leven. Laten we hopen dat mensen elkaar nog lang weten te vinden op deze mooie Verhalenbank in het park in Velserbroek.

Wil jij ook een Verhalenbank voor jouw gemeente? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.


 

WhatsApp meVraag het mij

Te koop!

Dit kant-en-klare bankje geeft kleur aan elke buitenruimte en het mooie is… deze bloemen verwelken nooit! Dit bankje met uniek mozaïek, ontworpen door Tibor Kucuksen,  uitgevoerd door Pantar Amsterdam kan snel geleverd worden. Met dit bankje is jouw buitenruimte klaar voor de lente!

Neem gerust contact op bij interesse voor deze bank of om je eigen idee te bespreken.