• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

750 jaar Nieuwkoop

Nieuwkoop was er helemaal klaar voor: het 750-jarige bestaan van deze gemeente massaal vieren met allerlei activiteiten. Helaas stelt de coronacrisis het geduld van de inwoners op de proef met een uitstel van een jaar. Maar van één ding genieten de inwoners sinds 10 juli al wel: de schitterende mozaïekbank gemaakt ter ere van dit bijzondere jubileum.

img-8846
img-4236
img-1793
img-7053
img-4667
img-2882

Een mozaïekbank: een blijvende herinnering

Dat Nieuwkoop 750 jaar geleden al bestond is maar moeilijk te bevatten. Behalve dit groots vieren wilde de gemeente dan ook een blijvende herinnering creëren voor de bewoners van deze historische woonplaats. Hier ontleent een mozaïekbank van luc4me zich natuurlijk perfect voor.

De keuze viel voor een betonnen bank type Armstrong. Dit model is maar liefst drie meter lang en biedt plek aan meerdere Nieuwkopers of toeristen. Deze lengte geeft bovendien de mogelijkheid om met gepaste afstand toch samen te kunnen zitten en te genieten van een mooi gesprek of het uitzicht.

De inwoners van Nieuwkoop zelf konden kiezen uit verschillende locaties en stemmen op hun favoriet: de jubileumbank staat nu op de dijk met een prachtig uitzicht over de dieren van de kinderboerderij, waaronder een aantal pasgeboren hertjes.

Dertien zonnestralen en duizenden steentjes

Buro Toob is verantwoordelijk voor het prachtige mozaïekontwerp op de bank. De gemeente Nieuwkoop bestaat uit 13 kernen, waaronder Woerdense Verlaat. Deze kernen vind je terug in de dertien zonnestralen in het logo. De kleuren groen, blauw en wit zijn de officiële kleuren van Nieuwkoop, die je ook terugvindt in het gemeentelogo.

 Ruud Kooger van Koogerkunst bereidde de bank voor door het ontwerp op te tekenen. Met gepaste afstand voorzagen de mozaïek experts van Pantar de bank van de gekleurde glasstukjes: maar liefst 27.000 mozaïeksteentjes kregen elk hun eigen plek, en vormen nu dit prachtige én praktische monument.

luc4me

Heb jij ook een bijzonder jubileum waar een bijzonder kado bij hoort? Een betonnen mozaïekbank is een bijzonder geschenk voor de inwoners van een stad of dorp. Als gemeente geef je inwoners de mogelijkheid om te genieten van zijn of haar woonplek vanaf een robuust maar toch comfortabel zitmeubel. Bovendien creëert een openbare bank spontane ontmoetingen, en geeft het een plek om veilig af te spreken in de buitenlucht.

Wil jij als gemeente ook een herinnering creëren aan een bijzonder moment, en tegelijkertijd iets voor de inwoners doen? Wil je meer gevoel van verbinding en saamhorigheid tussen de bewoners creëren? Neem via het contactformulier contact op met luc4me, dan maken we er samen een geweldig project van.WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.