• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

6 mozaïekbanken voor Stichting Pergamijn

Stichting Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking. In 2019 vroeg de stichting aan luc4me om 6 betonnen banken met een kleurrijk mozaïekontwerp te maken voor de Pepinusbrug, een buurtschap in de gemeente Echt-Susteren.

instabanken-pergamijn-7

De thema’s van de betonnen banken moesten passen bij de namen van de straten waarin de banken moesten komen te staan. Met straatnamen als Vlinderstraat, Pauwstraat, Dasstraat/Zwaanstraat, Vosstraat/Reestraat, Libellestraat en Eekhoorn/Specht was er snel een geweldig idee bedacht! Ontwerper Ruud Kooger van Koogerkunst was verantwoordelijk voor de kleurrijke, unieke ontwerpen. 

Mozaïeken op locatie en bij Pantar

Na het inkopen van de mozaïeksteentjes gingen 2 van de 6 banken (de Das/Zwaan en de Vos/Ree) op transport naar Echt-Susteren. De cliënten die Stichting Pergamijn ondersteunt en begeleidt, gingen hier enthousiast met het mozaïeken van de banken aan de slag. Dat deden ze met veel plezier en aandacht voor hun werk.

De overige 4 banken gingen naar Amsterdam, waar de medewerkers van Pantar met het mozaïeken van de banken aan de slag gingen. Pantar biedt werk en begeleiding aan ruim 3500 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De afdeling ‘Goed Gemaakt’ binnen Pantar is gespecialiseerd in het verzorgen van maatwerk op het gebied van het maken van meubels en mozaïek. Bij Pantar werkten ze keihard aan de 4 banken om te zorgen voor een ‘wow’-effect. 

 

Bijzonder project

De 6 mozaïekbanken voor Stichting Pergamijn was een erg bijzonder project. Dat kwam onder meer door de fijne samenwerking tussen Pergamijn en Pantar. Door corona duurde het al met al wel iets langer dan de planning was, maar dat doet niets af aan het prachtige eindresultaat. De 6 kleurrijke banken met thema’s die bij de locatie passen waren het wachten meer dan waard.

Ben jij net als Stichting Pergamijn ook op zoek naar mooie betonnen mozaïekbanken voor je buurt, gemeente, vereniging, sportclub, bedrijf of familie? Bij luc4me denken we graag met je mee. Ook brengen we je graag in contact met creatieve kunstenaars om je te helpen bij het project, zoals Koogerkunst hier het ontwerp verzorgde. 

Neem vrijblijvend contact op via ons contactformulier om de mogelijkheden te bespreken. Een kopje koffie bij ons komen drinken kan natuurlijk ook. Je bent altijd welkom! 

 

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.