• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Op een mozaïekbank zit je samen!

De zomer is begonnen. We leven met zijn allen weer volop buiten en trekken er ook weer lekker op uit. Ook als ik vrij ben, houd ik mijn ogen natuurlijk open als ik een mooie plek bezoek. Of dat nu voor vakantie is of gewoon een dagje weg. Onwillekeurig vallen mij altijd de bankjes op, in alle soorten, maten en materialen. Of het nu gaat om hout, metaal of beton met mozaïek, klassiek, modern of uniek in zijn soort: alles neem ik in mij op als inspiratie. 

Ontmoeten, verbinden en genieten 

Niet alleen de banken zelf trekken mijn aandacht: ik kijk ook altijd graag naar wat er gebeurt op en rond die banken. Je ziet stellen, gezinnen, vrienden en buren, maar ook onbekenden elkaar ontmoeten, soms voor het eerst kennismaken en vooral genieten: van het lekkere weer, een leuk gesprek of gewoon even een adempauze. Iedere keer valt weer op dat banken, waar ze ook staan, ruimte geven aan gezelligheid, verbroedering en het verbinden van mensen met elkaar. Kennelijk is dit een behoefte die we als mensen allemaal hebben. 

Mozaïekbanken: een rijke historie 

Het verwerken van mozaïek op allerlei oppervlakken vind je in veel culturen rondom de Middellandse Zee terug en ook de mozaïekbank duikt op verschillende plekken op. Eén van de meeste bijzondere voorbeelden van mozaïekbanken vind je in Parc Güell in Barcelona, naar een ontwerp van de grote architect Gaudí. Deze veelkleurige banken kijken uit over de stad én de Middellandse Zee. Het is hier bijna altijd druk, zeker in het weekend. Kennelijk is het zo dat als je een mooie plek weet te kiezen en te creëren, de mensen dan vanzelf komen. 

Mozaïek als kunstvorm 

Voorheen werd voor mozaïek vaak gebruikgemaakt van scherven: ook Gaudí heeft veel van zijn prachtige ontwerpen gemaakt met restmateriaal. Tegenwoordig zijn er steentjes in allerlei soorten en maten, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Vakkundig voeren de mensen van Pantar Amsterdam daarmee voor ons de mozaïekprojecten uit. Iedere keer ben ik weer onder de indruk van het geduld en de precisie waarmee zij de mooiste kunstwerken creëren. Tegelijkertijd is mozaïeken ook een toegankelijke kunstvorm: met enige uitleg, tijd en aandacht is het ook mogelijk om met een groepje zelf aan de slag te gaan. 

Ben je geïnspireerd geraakt om een mooi meubel te creëren voor ontmoeting en verbinding? Alle modellen van luc4me kunnen gemozaïekt worden. Of je nu kiest voor zelf doen of het laten uitvoeren door de vakmensen van Pantar; ik denk graag vrijblijvend met je mee. Ik wens je een mooie junimaand en veel betekenisvolle ontmoetingen toe. 

Hieronder kun je je inschrijven voor onze e-mail. Deze e-mail wordt 12 ongeveer keer per jaar verstuurd.

 

WhatsApp meVraag het mij

Te koop!

Dit kant-en-klare bankje geeft kleur aan elke buitenruimte en het mooie is… deze bloemen verwelken nooit! Dit bankje met uniek mozaïek, ontworpen door Tibor Kucuksen,  uitgevoerd door Pantar Amsterdam kan snel geleverd worden. Met dit bankje is jouw buitenruimte klaar voor de lente!

Neem gerust contact op bij interesse voor deze bank of om je eigen idee te bespreken.