• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

De kracht van verbinding: graffiti en mozaïek

Bij luc4me draait het altijd om verbinding. Ik zoek naar de verbinding met de omgeving, met de gebruiker. Maar ook met de partners in een project. Of ik nu eenmalig met iemand samenwerk of regelmatig. Eén van mijn vaste partners in het creatieve proces door de jaren heen is talentvolle kunstenaar Ruud Kooger van Koogerkunst

Een-tweetje leidt tot meer 

Onze samenwerking begon ruim 6 jaar geleden, in eerste instantie als opdrachtgever en opdrachtnemer. Ruud was nog niet zo lang bezig als zelfstandig kunstenaar en ook ik was nog maar net van start gegaan met luc4me. Inmiddels ben ik 55 en Ruud 32. De afgelopen jaren heb ik hem enorm zien groeien, als kunstenaar en ondernemer. 

Na in vele projecten te hebben samengewerkt, begrijpt Ruud heel goed waar ik naartoe wil met een project. Tegenwoordig ontstaan onze projecten meestal in een een-tweetje, wat dan al snel uitgroeit tot veel meer. Hij vertaalt mijn idee en de eventuele wensen van de klant zelf naar een prachtig ontwerp. Een overeenkomst tussen ons is dat we beiden perfectionisten zijn in wat wij doen. Daardoor werken we prettig samen en ontstaan er vernieuwende ideeën voor betonkunst. 

Graffiti en mozaïek: een spannende combinatie 

Mooie combinaties die uit onze samenwerking zijn voortgekomen, zijn de betonnen objecten met graffiti en mozaïek. Mozaïek is een klassieke, oeroude kunstvorm met wortels in de oudheid. Graffiti heeft minstens zo’n interessante historie, maar de huidige graffitistijl is pas ontstaan in de vorige eeuw. 

Ruud is een geweldige graffiti-artiest en weet ook precies wat er nodig is om een mooie basis neer te zetten voor het mozaïek. Het samenspel tussen de verfijnde uitstraling van mozaïek en de stoere, urban look van graffiti maakt deze objecten tot echte blikvangers in de openbare ruimte. 

Ook zo’n opvallend object creëren? 

Ben je ook prettig verrast door deze spannende combinatie van materialen en stijlen? En heb je interesse om voor jezelf, voor je wijk, bedrijf of vereniging zo'n uniek en tegelijkertijd functioneel zitmeubel te creëren? Wij zijn benieuwd naar wat er voor moois uit onze samenwerking met jou kan ontstaan. Neem gerust contact op om vrijblijvend jouw idee of project te bespreken. 

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.