• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

De kracht van verbinding: graffiti en mozaïek

Bij luc4me draait het altijd om verbinding. Ik zoek naar de verbinding met de omgeving, met de gebruiker. Maar ook met de partners in een project. Of ik nu eenmalig met iemand samenwerk of regelmatig. Eén van mijn vaste partners in het creatieve proces door de jaren heen is talentvolle kunstenaar Ruud Kooger van Koogerkunst

Een-tweetje leidt tot meer 

Onze samenwerking begon ruim 6 jaar geleden, in eerste instantie als opdrachtgever en opdrachtnemer. Ruud was nog niet zo lang bezig als zelfstandig kunstenaar en ook ik was nog maar net van start gegaan met luc4me. Inmiddels ben ik 55 en Ruud 32. De afgelopen jaren heb ik hem enorm zien groeien, als kunstenaar en ondernemer. 

Na in vele projecten te hebben samengewerkt, begrijpt Ruud heel goed waar ik naartoe wil met een project. Tegenwoordig ontstaan onze projecten meestal in een een-tweetje, wat dan al snel uitgroeit tot veel meer. Hij vertaalt mijn idee en de eventuele wensen van de klant zelf naar een prachtig ontwerp. Een overeenkomst tussen ons is dat we beiden perfectionisten zijn in wat wij doen. Daardoor werken we prettig samen en ontstaan er vernieuwende ideeën voor betonkunst. 

Graffiti en mozaïek: een spannende combinatie 

Mooie combinaties die uit onze samenwerking zijn voortgekomen, zijn de betonnen objecten met graffiti en mozaïek. Mozaïek is een klassieke, oeroude kunstvorm met wortels in de oudheid. Graffiti heeft minstens zo’n interessante historie, maar de huidige graffitistijl is pas ontstaan in de vorige eeuw. 

Ruud is een geweldige graffiti-artiest en weet ook precies wat er nodig is om een mooie basis neer te zetten voor het mozaïek. Het samenspel tussen de verfijnde uitstraling van mozaïek en de stoere, urban look van graffiti maakt deze objecten tot echte blikvangers in de openbare ruimte. 

Ook zo’n opvallend object creëren? 

Ben je ook prettig verrast door deze spannende combinatie van materialen en stijlen? En heb je interesse om voor jezelf, voor je wijk, bedrijf of vereniging zo'n uniek en tegelijkertijd functioneel zitmeubel te creëren? Wij zijn benieuwd naar wat er voor moois uit onze samenwerking met jou kan ontstaan. Neem gerust contact op om vrijblijvend jouw idee of project te bespreken. 

Lees verder

Op een mozaïekbank zit je samen!

Op een mozaïekbank zit je samen!

De zomer is begonnen. We leven met zijn allen weer volop buiten en trekken er ook weer lekker op uit. Ook als ik vrij ben, houd ik mijn ogen natuurlijk open als ik een mooie plek bezoek. Of dat nu voor vakantie is of gewoon een dagje weg. Onwillekeurig vallen mij altijd de bankjes op, in alle soorten, maten en materialen. Of het nu gaat om hout, metaal of beton met mozaïek, klassiek, modern of uniek in zijn soort: alles neem ik in mij op als inspiratie.

Lees meer »10 juni 2022
Beton: een manier om jezelf letterlijk in de markt te zetten

Beton: een manier om jezelf letterlijk in de markt te zetten

Heb je ook zo genoten van het prachtige weer in de afgelopen weken? Wat deze lente extra bijzonder maakt, is dat we voor het eerst in twee jaar ook zonder restricties kunnen genieten van het seizoen. Je merkt aan veel dingen dat we de schade aan het inhalen zijn met zijn allen. Gezellig drukke winkelstraten, evenementen en festivals, maar ook meer informele en zakelijke afspraken op locatie. Mooi dat het weer kan.

Lees meer » 6 mei 2022
Altijd doorgaan: het inspirerende voorbeeld van de horeca-ondernemer

Altijd doorgaan: het inspirerende voorbeeld van de horeca-ondernemer

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat corona haar intrede deed in Nederland. Voor heel veel ondernemers is dit een moeilijke periode geweest. Aan het begin van de coronatijd was het ook bij luc4me even heel stil. Dat doet uiteraard wel wat met je. Niet alleen als ondernemer, maar ook als mens. Je vraagt je af of de dingen weer aan zullen trekken en hoe de toekomst eruit gaat zien. Gelukkig was dit van voorbijgaande aard en zijn er alweer heel wat mooie projecten op mijn pad gekomen.

Lees meer » 2 februari 2022
WebshopNaar webshopWhatsApp meVraag het mij