• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Banken van beton: alle voordelen

banken van beton voordelen

Banken van beton: alle voordelen op een rij

In verschillende blogs hebben we het gehad over de voordelen van betonnen banken. Veel van deze voordelen zijn locatie afhankelijk. Denk aan het voordeel dat betonnen banken voor winkelcentra tegen een stootje kunnen of banken van beton in speciale vormen bij voetbalstadions zorgen voor een aansluitende huisstijl. We hebben besloten om alle voordelen van banken van beton eens op een rij te zetten!

1. Banken van beton kunnen tegen een stootje

Een van de grootste voordelen van banken van beton is dat ze tegen een stootje kunnen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld houten tuinbankjes bestaat een betonnen bank niet uit losse onderdelen. Hierdoor ontstaat er onwijs stevig meubelstuk, wat niet niet snel kapot kan gaan.

2. Maak je geen zorgen meer over het onderhoud van de banken

Elk jaar de houten bankjes in het park opschuren en opnieuw voorzien van een goede beschermlaag wordt verleden tijd! Betonnen banken zijn onderhoudsvriendelijk: je hoeft ze dus niet jaarlijks te behandelen.

Uiteraard is het wel aan te raden om ze schoon te houden. Maar ook hiervoor biedt beton de nodige voordelen: met een simpele stoffer en blik veeg je eenvoudig de complete bank schoon, doordat er geen sprake is van spijlen of lastig te bereiken plekken.

3. Banken van beton zijn mogelijk in allerlei vormen

Of het nu gaat om een rechttoe rechtaan betonnen bank of een prachtig bank die rondom een boom moet komen te staan. Bij het kiezen van de juiste partij, zijn betonnen banken vaak in ongelooflijk veel vormen en maten mogelijk. 

Bij luc4me hebben we bijvoorbeeld boombank Boris die speciaal gemaakt is om rondom een boom te plaatsen en een unieke betonnen bank in de vorm van een hond: Cooldog!

4. Beton is geschikt voor allerlei weersomstandigheden

In Nederland hebben we helaas vaak te maken met regenachtige weersomstandigheden. Voor houten bankjes kan dit funest zijn en dienen deze jaarlijks opgeknapt te worden. Ook vallende takken kunnen bij houten bankjes in parken veel schade toebrengen.

Wees niet bang met banken van beton: deze zijn geschikt voor alle weersomstandigheden. Regen, wind, storm of een langere warme periode is geen enkel probleem voor beton!

5. Een bank van beton zorgt voor een uniek plaatje

Een van de mooiste voordelen in onze ogen, is dat je met beton kan zorgen voor een uniek plaatje. Niet alleen zorgt een betonnen bank sowieso al voor een gave sfeer: ook de mogelijkheden om ze te personaliseren zijn onwijs mooi aanzicht.

Zo kun je banken bij luc4me laten versieren door ware graffiti kunstenaars of tot in detail laten mozaïeken. Dit kan uiteraard in lijn met een huisstijl of merk, zodat er sprake kan zijn van een versterkend beeld! 

Zelf genieten van deze voordelen?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw specifieke wensen en word je blij van bovenstaande voordelen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen, zodat je je wensen aan kunt geven en wij met je meedenken voor passende en geschikte oplossing. Tip: bekijk ook onze projecten voor een flinke dosis inspiratie! 

WhatsApp meVraag het mij

Te koop!

Dit kant-en-klare bankje geeft kleur aan elke buitenruimte en het mooie is… deze bloemen verwelken nooit! Dit bankje met uniek mozaïek, ontworpen door Tibor Kucuksen,  uitgevoerd door Pantar Amsterdam kan snel geleverd worden. Met dit bankje is jouw buitenruimte klaar voor de lente!

Neem gerust contact op bij interesse voor deze bank of om je eigen idee te bespreken.