• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Mozaïekbank vormt hart onder de riem in Boerdonk

Een creatief idee van een inwoonster liep uit op een prachtig  project voor de inwoners van het Brabantse dorp Boerdonk. Initiatiefneemster Jolanda Pepers had al vaker online de mozaïekbanken van luc4me voorbij zien komen. Dat leek haar een mooi item voor in het dorp. Uiteindelijk leverde dit project het dorp veel meer op dan alleen maar een mooie bank.

whatsapp-image-2021-05-16-at-184029-1
whatsapp-image-2021-05-16-at-192411-1
whatsapp-image-2021-05-16-at-192411

Verbinding door de bank

Jolanda vertelt: “Ik had het idee om samen met een groepje vrijwilligers uit het dorp zo’n bank te maken. Boerdonk is maar een klein dorp en we willen voorkomen dat mensen wegtrekken naar andere plaatsen. Een mooie bank in het centrum zou een leuke ontmoetingsplek kunnen vormen.” 

De eerste plannen voor het creëren van een dorpsbank werden gestart … en toen kwam corona. Daarmee werden de plannen even op een laag pitje gezet. Het dorp werd hard geraakt tijdens de eerste golf. En dat onderstreepte het belang van het de bank voor Boerdonk. 

Jolanda: “Er zijn veel mensen overleden door corona. Dan is het prettig voor de inwoners om een plek te hebben om er eens over te kunnen praten.”

Al snel werd er weer vaart met het project gemaakt. De dorpsraad vroeg een subsidie aan om de bank te bekostigen en de Stichting Algemeen Boerdonks Belang financierde het resterende bedrag. 

Jolanda vertelt trots: “Uiteindelijk hebben er verschillende inwoners meegewerkt aan het project. Iedereen die zijn steentje wilde bijdragen was welkom. Zo waren er mensen die samen een ontwerp hebben gemaakt. En anderen hebben de mozaïekbank in elkaar gepuzzeld. Dit is echt een project van de inwoners geworden!” 

Een zelfgemaakte mozaïekbank

Luc4me ondersteunde de inwoners bij het project. Nadat het ontwerp klaar was, zorgen wij voor de mozaïekstenen in de juiste kleuren. We delen de bank op in een aantal sectoren, zodat iedere vrijwilliger een deel van het mozaïekwerk thuis kan bouwen. 

 

 Ieder pakketje bestaat uit een gedeelte van de tekening, een plexiglasplaat en de mozaïekstenen in de juiste kleuren. Door de plexiglasplaat op de tekening te leggen en vervolgens de stenen weer op de plaat, wordt het ontwerp gebouwd. Met een brede plakband kan het geheel vervolgens op de bank geplaatst worden. Uiteraard wordt dit dan nog afgewerkt en verder opgevuld, zodat de hele bank bedekt is met mozaïeksteentjes.

Hier zitte goed

“Hier zitte goed” staat op de bank. Jolanda legt uit: “Dat heeft een dubbele betekenis. Je zit goed op dit bankje. En je zit ook goed in Boerdonk. We hebben het zwaar te verduren gehad. Dit project is echt met een lach en een traan gegaan. Afgelopen zondag (16 mei 2021) is de bank is geplaatst  bij het gemeenschapshuis en officiëel onthuld door de Burgemeester van Boerdonk Kees van Rooij in bijzijn van de commissaris van de koning van Brabant, Ina Adema.

Heb jij net als Jolanda ook een leuk idee voor jouw dorp? Of misschien wel voor je vereniging, sportclub, bedrijf of familie? Laat het ons weten!

Wij denken graag met je mee. Of je nu zelf aan de slag wil gaan of juist de mozaïekexperts van Pantar wil inschakelen voor een mooi design. Het is allemaal mogelijk. Neem contact met ons op via het contactformulier.

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.