• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Kleurrijke betonnen sofa geplaatst in het Steenbergerpark in Hoogeveen

IVN Hoogeveen heeft, samen met omwonenden van het Steenbergerpark in Hoogeveen, een luc4me sofa voorzien van een prachtig, zelfgemaakt mozaïek. Na een periode van hard werken was het afgelopen week eindelijk zover: de betonnen sofa staat op een prachtig plekje in de Vlinderidylle.  

dsc-2602
dsc-2450
dsc-2507
dsc-2503
dsc-2489
dsc-2505

Van idee tot realisatie

Het sofaproject is een idee van IVN Hoogeveen, een lokale afdeling van de landelijke maatschappelijke organisatie IVN. Vanuit hun doelstelling, een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur, milieu, landschap en leefomgeving, waren ze destijds al betrokken bij de herinrichting van het Steenbergerpark. De Vlinderidylle is een deel van het Steenbergerpark dat in de afgelopen jaren behoorlijk is vernieuwd. De beplanting is hier speciaal toegesneden op de behoeften van vlinders en andere insecten. Door een gift van Stichting Specsavers Steunt en een eigen bijdrage van IVN zelf kon een lang gekoesterde wens uitkomen: het realiseren en plaatsen van een unieke mozaïekbank.

Prachtig ontwerp van Geert Oldenbeuving

Kunstenaar Geert Oldenbeuving maakte een speels en kleurrijk ontwerp dat perfect aansluit bij de groene omgeving, met motieven als bijen, vlinders, planten en vogels. De uitvoering van het mozaïekwerk was in handen van projectleidster Dette Boiten van IVN Hoogeveen én een team van enthousiaste vrijwilligers.

Teamwork met vrijwilligers

In het “Struunhuus”, het onderkomen van de IVN, is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan het mozaïeken van de bank. Veel vrijwilligers hadden zich aangemeld om te helpen met het mozaïekwerk. Op sommige dagen waren er niet minder dan negen mensen tegelijkertijd bezig met het plaatsen van de steentjes. Tot op de laatste dag voor de plaatsing is er door het vrijwilligersteam keihard gewerkt om de bank helemaal af te werken. De plaatsing zelf had wel wat voeten in de aarde: vanuit het Struunhuus moest de bank nog naar de definitieve plek. Hiervoor was uiteindelijk toch wat zwaarder materieel nodig, maar het is gelukt. De bank staat, net op tijd voor het mooie lenteweer, op een prachtige plek in de Vlinderidylle.

Ook zelf aan de slag met mozaïek?

Kan jouw buurt of park ook zo’n gezellige ontmoetingsplek gebruiken? Met een betonnen sofa, bank of ander element, voorzien van mozaïek, breng je mensen al samen tijdens de ontwerp- en realisatiefase. Bovendien is er, wanneer het project gereed is, een blijvend aandenken en een waardevolle en unieke toevoeging aan de openbare ruimte. Eventueel bieden we ook begeleiding in de vorm van een workshop. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Meer informatie

 

 

WhatsApp meVraag het mij

Te koop!

Dit kant-en-klare bankje geeft kleur aan elke buitenruimte en het mooie is… deze bloemen verwelken nooit! Dit bankje met uniek mozaïek, ontworpen door Tibor Kucuksen,  uitgevoerd door Pantar Amsterdam kan snel geleverd worden. Met dit bankje is jouw buitenruimte klaar voor de lente!

Neem gerust contact op bij interesse voor deze bank of om je eigen idee te bespreken.