• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Kleurrijke betonnen bloemen voor BrabantZorg

on: In het kader van de Internationale dag tegen Homofobie, Bifobie & Transfobie versierden bewoners en vrijwilligers van BrabantZorg onze betonnen bloemen.img-5616
img-5582
img-5585
img-5589
img-5623
img-5645
img-5641

De Roze Loper

De komende tijd wil BrabantZorg op meerdere locaties ‘De Roze Loper’ behalen, een certificaat voor inclusiviteit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgenders en interseksuelen (LHBTI) binnen zorg- en welzijnsinstellingen. Inmiddels hebben al 10 locaties dit certificaat behaald. Met de plaatsing van twee van onze betonnen bloemen, wil BrabantZorg, op initiatief van Ferry van Melis, dit mooie beleid ook zichtbaar uitdragen. Een vierbladige bloem komt te staan op de locatie Ruwaard in Oss. Een vijfbladige bloem is inmiddels gereed en staat in de voortuin van Sint Antonius in Volkel.

Regenboogbloem op locatie Sint Antonius in Volkel

Ter gelegenheid van de Internationale dag tegen Homofobie, Bifobie & Transfobie gingen bewoners en vrijwilligers van Sint Antonius in Volkel aan de slag met het versieren van een vijfbladige betonnen bloem. Ieder bloemblad is door enthousiaste bewoners en vrijwilligers versierd met kleine mozaïeksteentjes in een regenboogmotief. De regenboogvlag is een bekend internationaal symbool voor de emancipatie van LHBTI’ers. Met wat bescherming tegen de felle zon, kon iedereen aanschuiven om mee te helpen bij de totstandkoming van deze unieke bloem. De bloembladen zijn steentje voor steentje versierd en vervolgens gevoegd.

 

Kunstwerk met een verhaal

Nu staat de bloem in de voortuin en zijn er rondom mooie, nieuwe planten gepoot. Ook is het kunstwerk voorzien van een opschrift. Hierop is duidelijk voor iedereen te lezen welke betekenis de bloem heeft. Met deze bloem laat BrabantZorg zien dat iedereen zichzelf mag zijn in Sint Antonius.

Aan de slag met beton: creatief en waardevol

Wil je ook een warm welkom creëren voor bezoekers en cliënten, en als organisatie je kernwaarden letterlijk handen en voeten geven? Creatief aan de slag met beton is een verbindende activiteit met een blijvend resultaat. Bekijk onze eerdere projecten voor inspiratie of neem direct contact op om jullie unieke idee te bespreken.

Direct contact opnemen

WhatsApp meVraag het mij

Te koop!

Dit kant-en-klare bankje geeft kleur aan elke buitenruimte en het mooie is… deze bloemen verwelken nooit! Dit bankje met uniek mozaïek, ontworpen door Tibor Kucuksen,  uitgevoerd door Pantar Amsterdam kan snel geleverd worden. Met dit bankje is jouw buitenruimte klaar voor de lente!

Neem gerust contact op bij interesse voor deze bank of om je eigen idee te bespreken.