• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Fauteuil als gezellige binnenkomer bij Stichting Raamwerk in Noordwijkerhout

Aan deze eigenzinnige, sfeervolle fauteuil (model Bonnie) droegen zowel de cliënten én medewerkers van Raamwerk-locatie Zeereep hun steentje bij. Er is in vele etappes op de dagbesteding gewerkt aan de stoel, maar onlangs kon de stoel naar zijn definitieve plek bij de ingang verhuizen.

whatsapp-image-2021-09-13-at-205032-1
whatsapp-image-2021-09-13-at-204931-6
whatsapp-image-2021-09-13-at-204931-8
whatsapp-image-2021-09-13-at-204930-6
whatsapp-image-2021-09-13-at-204929
whatsapp-image-2021-08-18-at-144626
whatsapp-image-2021-08-31-at-164634

Over Raamwerk en locatie Zeereep 

Raamwerk biedt ondersteuning en begeleiding aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, op het gebied van wonen, dagbesteding en (para)medische zorg. Op deze locatie zijn meerdere woongroepen aanwezig, waarvan twee afdelingen aan de stoel hebben meegewerkt. Hoe kwam het project tot stand? 

Jeannette Kortekaas, woonbegeleider op de locatie vertelt: “Ik was zelf elders in het land al meubels met mozaïek tegengekomen, en vond dit een prachtig idee. Op een gegeven moment was er gelegenheid om een groter project uit te voeren op onze dagbesteding. Ik heb dit idee ingebracht en vervolgens kregen we groen licht om het ook uit te voeren. 

In eerste instantie werd er gedacht aan een bank. Maar dat bleek wat lastig qua beschikbare ruimte. Fauteuil Bonnie van luc4me paste in het budget en bleek ook wat handzamer om een langere periode binnen te laten staan.  

Samen aan de slag op de dagbesteding 

Jeannette verzorgde eigenhandig het ontwerp en bracht dit als basis aan op de bank. Met een bewoner werd de bank in de primer gezet. Bij iedere stap in het proces gingen cliënten op de dagbesteding enthousiast aan de slag. “Eén cliënt vond het bijvoorbeeld geweldig om de mozaïeksteentjes af te ritsen en vroeg iedere week bij binnenkomst of ze daar mee verder mocht gaan.” 

 

Mede door de coronasituatie heeft het wel wat langer geduurd voordat de stoel helemaal gereed was, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Inmiddels staat de stoel op zijn plek, aan de voorzijde van de Zeereep. De stoel is niet alleen een opvallende verschijning, maar wordt ook actief benut: bijvoorbeeld om even op de taxi te wachten of een luchtje te scheppen. 

De stoel wordt binnenkort nog officieel onthuld. Het idee is daar een leuk moment van te maken, met cliënten en de begeleiders. luc4me wenst alle cliënten en medewerkers van de Zeereep nog veel plezier toe met deze kleurrijke zitplek bij de deur. 

Mozaïeken van een bank, stoel of een ander object op de dagbesteding?

Beton is zoveel méér dan een grijze massa. Het is een stevig fundament voor creatieve uitingen en brengt mensen samen. De ervaring leert dat vrijwel iedereen een bijdrage kan leveren. Ook creatief aan de slag met cliënten en/of bewoners? Wij helpen je graag op weg. Informeer gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden: onze meubels en objecten zijn er in allerlei soorten en maten.  

 

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.