• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Een ode aan de hortensia in De Kwakel

In het dorp De Kwakel - niet ver van luc4me - staat een fleurige hortensiabank te wachten op zijn nieuwe plek in de hortensiakwekerij Van Klaveren Plant. Vanaf dit najaar kan de hortensialiefhebber vanaf deze prachtig beschilderde bank genieten van een sfeervolle collectietuin!

whatsapp-image-2020-04-03-at-140934-1

Een bank in bloei

Bij hortensiakwekerij Van Klaveren Plant vind je de mooiste hortensia’s uit eigen veredeling en Japanse collecties. Om rustig naar de vele verschillende en nieuwe soorten te kunnen kijken, kwam het idee om een tuinbank te plaatsen. Ard van Klaveren: “Omdat er in de winter geen hortensia’s bloeien, vonden we het belangrijk dat er in de winter toch nog kleurrijk tuinmeubilair aanwezig is.”

Na een zoektocht op internet, kwam Ard al snel bij luc4me terecht. De hortensiakwekerij ligt in  De Kwakel, op nog geen 10 km afstand van luc4me. Ard kon daardoor makkelijk langskomen voor goed overleg en een perfecte samenwerking, met deze blauwbloeiende bank als resultaat.

Blauwe hortensia’s

Dat de keuze viel voor een bank versierd met hortensia’s, spreekt voor zich. Maar waarom juist de blauwkleurige variant? Blauw is de bedrijfskleur van Van Klaveren Plant. Maar de belangrijkste reden dat blauwe hortensia’s de bank sieren, is de voorliefde voor deze bijzonder gekleurde plant: “Er zijn maar weinig bloemen in de wereld die blauw zijn, en de hortensia kan zelfs blauw en roze zijn. De zuurgraad van de grond bepaalt de kleur van de hortensia’s.”

Het prachtige design is van onze samenwerkingspartner www.koogerkunst.nl. Aan de hand van de genoemde wensen, maakte Ruud van Kooger Kunst  twee ontwerpen van een bank met blauwe hortensia’s. Vervolgens voorzag hij de bank type Sophey van het gekozen ontwerp met graffiti, met een resultaat om trots op te zijn!

 

Genieten van een zee aan bloemen

De hortensiabank staat geduldig te wachten op zijn toekomstige plek in de ‘showroom’ van Van Klaveren Plant, op de locatie van de kwekerij. Je favoriete hortensia’s uitkiezen voor verkoop of teelt was nog nooit zo leuk. Vanaf deze bank - op een eigen pleintje bedekt met kiezels - kunnen klanten zoals kwekers en hoveniers straks genieten van een zee aan hortensia’s: natuurlijk ook de perfecte achtergrond voor een sfeervolle selfie.

En is het seizoen van de hortensia voorbij? De bank is nooit uitgebloeid en vormt altijd een opvallend middelpunt in de collectietuin. Zodra de bank zijn blijvende plek inneemt, komen we graag langs voor een mooie foto en misschien ook wel een selfie :).

Fleurige mogelijkheden bij luc4me

Een eeuwig bloeiende bank fleurt elke ruimte op - zowel binnen als buiten. Wat voor kwekerij je ook hebt, we kunnen een bank voorzien van alle soorten bloemen. Heb je bijvoorbeeld onze rozenbank al gezien? Deze romantische, met mozaïek beklede bank uit onze vaste collectie vormt een uniek object in een rozentuin of op een landgoed. Net als onze prachtige gemozaïekte stoel trouwens.

Tulpen, veldbloemen of een gemengd boeket, graffiti of mozaïek - neem contact op met luc4me via het contactformulier, dan komen we samen tot het perfecte ontwerp.

 

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.