• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Een eerbetoon aan KiKa’s grondlegger: Frits Hirschstein | luc4me

Stichting Kinderen Kankervrij, KiKa, is een Nederlandse non-profitorganisatie die ruim 20 jaar geleden opgericht is door Frits Hirschstein en zich inzet in de strijd tegen kinderkanker. KiKa heeft als doel om de genezingskans van kinderen met kanker te vergroten en de kwaliteit van leven tijdens en na de behandeling te verbeteren. Na 20 jaar is het tijd voor Frits om met pensioen te gaan. Een waardig en duurzaam cadeau en eerbetoon werd gevonden in een betonnen bank van luc4me: de glimlachbank.

kika-bankje-frits-nkf8711-1
kika-bankje-frits-nkf8734
kika-bankje-frits-nkf8717
kika-bankje-frits-nkf8769
a06a17dc-7310-4eeb-b228-c40a92c7ba9f

Het ontstaan van KiKa

Frits was na zijn opleiding jarenlang werkzaam in de reclame-industrie. Maar rond zijn 45ste voelde hij de behoefte om meer maatschappelijke impact te maken en kwam terecht bij Novib en later Cliniclowns. Toen tijdens een voetbalwedstrijd met twee bevriende kinderoncologen voor de zoveelste keer het tekort aan financiering voor onderzoek naar kinderkanker ter sprake kwam, besloot Frits in 2002 om een stichting op te richten om zelf geld in te zamelen voor kinderen met kanker.

De cijfers spreken voor zich

Na de oprichting werd KiKa binnen no-time een begrip in Nederland. Dit heeft geleid tot een enorme boost in het kinderkankeronderzoek. In 2021 werd bekend dat de genezingskans van kinderen met kanker in Nederland door al dit onderzoek bijna 10% gestegen is in de afgelopen 20 jaar. Dat betekent dat sinds de oprichting van KiKa alleen al in Nederland ruim 500 kinderen extra genezen zijn.

De glimlachbank

Terwijl Frits zich voorbereidt op zijn pensioen, wil het nieuwe management van KiKa hem eren voor zijn jarenlange inzet voor kinderen met kanker. Ze brainstormen over ideeën en besluiten dat hij iets blijvends en zichtbaars verdient. Het wordt een bankje waar kinderen in de natuur- en beweegtuin van het Prinses Máxima Centrum op kunnen zitten. 

Aangezien het een duurzaam en persoonlijk cadeau is, besluit Jakolien van Eijk, de opvolger van Frits, dat het belangrijk is om Frits te betrekken bij het ontwerp. Samen komen ze tot een ontwerp dat hoop en positiviteit uitstraalt. De bank tovert net als KiKa een glimlach op je gezicht!

 

De cirkel is rond

Bijzonder aan dit project is niet alleen het eerbetoon aan de grondlegger van KiKa, maar ook de samenwerking met luc4me en Pantar. Marcia van luc4me draagt KiKa een warm hart toe. Dat blijkt wel uit het feit dat zij (en een groep vrienden) in het verleden een grote inzamelingsactie heeft gehouden voor KiKa. 

Het ontwerp komt van Ruud Kooger van Koogerkunst en het mozaïek is verzorgd door de sociale werkplaats Pantar in Amsterdam. Met beiden werkt Marcia vaak samen. Ook de samenwerking met Pantar kon geen toeval zijn, want Pantar heeft vaker met KiKa samengewerkt voor hun evenementen. Hiermee was de cirkel rond. De bank werd door Melis Logistics naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht vervoerd, waar het op 22 mei werd onthuld. Het bankje is te vinden in de natuur- en beweegtuin.

Ben jij ook op zoek naar een bijzonder en passend cadeau ter ere van een jubileum of afscheid? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

 

 

WhatsApp meVraag het mij

Te koop!

Dit kant-en-klare bankje geeft kleur aan elke buitenruimte en het mooie is… deze bloemen verwelken nooit! Dit bankje met uniek mozaïek, ontworpen door Tibor Kucuksen,  uitgevoerd door Pantar Amsterdam kan snel geleverd worden. Met dit bankje is jouw buitenruimte klaar voor de lente!

Neem gerust contact op bij interesse voor deze bank of om je eigen idee te bespreken.