• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

5 betonnen banken met verdiept logo in “Over de Maas”

Over de Maas is een zandwinnings- en natuurontwikkelingsproject. De afgelopen jaren is hier circa 15 miljoen ton industriezand gewonnen en tegelijkertijd 200 hectare nieuwe, riviergebonden natuur tot stand gekomen. Er is rivierverruiming gerealiseerd om de veiligheid van omringende gebieden bij hoogwater te verbeteren. Het gebied wordt vanaf 2022 duurzaam beheerd door Natuurmonumenten en is opengesteld voor extensief recreatief gebruik.

bc194540-578a-474d-80dd-36cc08da7fc4
18b61c1e-fee0-48ee-8cab-50fdbcbf08dc

Bijzondere vondsten als beeldmerk

Wat direct opvalt aan de banken is de keuze voor een antraciete kleuring van het beton én het bijzondere verdiepte logo. Wie goed kijkt, ziet behalve de projectnaam een mammoet en een Romeinse helm. Herman van der Linde van Nederzand Projectmanagement BV, de verantwoordelijke partij voor de zandwinning, vertelt over de achtergrond hiervan: 

”Voor we aan een dergelijk project beginnen, wordt er altijd een vooronderzoek gedaan. Daaruit bleek dat we op deze plek niet veel archeologische vondsten hoefden te verwachten. Dat pakte nogal anders uit… De afgelopen jaren kwam er tijdens de zandwinning een enorme rijkdom aan prehistorische vondsten tevoorschijn: resten van dieren zoals mammoeten en zelfs een reuzenmuskusos, wat voor Nederland een unieke vondst is. Maar ook uit de Romeinse tijd doken veel bijzondere objecten op, waaronder een geheel complete en unieke boomstamkano. Over de Maas mag met recht een schatkamer op dit gebied genoemd worden en daarom lag het voor de hand om dit feit ook in de banken te verwerken.”

 

 

Betonnen banken met verdiept logo

Er is heel bewust voor betonnen banken als zitgelegenheid gekozen, geeft Herman aan. “Het gebied loopt bij hoogwater onder water: deze betonnen banken blijven dan veilig op hun plek. Ook de aanwezigheid van de wilde runderen die het gebied begrazen, vraagt om ‘veeproof’ meubilair. Daarnaast is het zand dat in dit gebied gewonnen is, als grondstof voor de woning-, weg- en waterbouwsector gebruikt. Onder andere voor het maken van beton. Met het plaatsen van deze banken, is die cirkel ook weer rond.”

Ook interesse in een unieke bank met een verdiept logo? Het is mogelijk om een enkele bank, maar ook een hele serie banken te bestellen. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.