• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Waardevol werk: mijn samenwerking met de mensen van Pantar Amsterdam

Werk is voor de meeste mensen een belangrijk onderdeel van hun bestaan. Zelf geniet ik erg van het ondernemen, mensen bij elkaar brengen en enthousiasmeren, en het nadenken en sparren over nieuwe projecten. Je gunt het iedereen dat ze met plezier hun werk kunnen doen en een zinvolle rol te spelen hebben in de maatschappij, ieder op zijn of haar eigen manier. Vanzelfsprekend is het echter niet. Voor sommige mensen is het gewone werkleven te gejaagd en te onoverzichtelijk.

 

Het mozaïek-atelier van Pantar 

Regelmatig komt in mijn berichtjes het mozaïek-atelier van Pantar Amsterdam voorbij. Pantar biedt werk en begeleiding aan ruim 3.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de regio Amsterdam. Dit werkbedrijf is actief in verschillende branches zoals de logistiek, industrie en groenvoorziening. Het mozaïek-atelier is een relatief klein onderdeel van de organisatie, maar ik zet hen graag nog eens extra in het zonnetje. Vaak verzorgen de mensen die hier werken het volledige mozaïekwerk op onze meubels, of werken zij een project af na een ontwerp van onze kunstenaar, al dan niet met een eigen bijdrage van de opdrachtgever. Zij vallen onder het onderdeel ambachten, maar dat dekt wat mij betreft de lading niet. Ik vind hen stuk voor stuk kunstenaars. 

Een speciaal talent 

Mozaïeken is natuurlijk arbeidsintensief, maar vraagt niet alleen engelengeduld. Het doet ook een behoorlijk beroep op je concentratievermogen en vereist oog voor detail, precisie en patronen. Juist mensen die moeite hebben met het hoge tempo in onze samenleving en het voortdurend switchen tussen taken, hebben de bijzondere gave om dit soort kunstwerken te creëren. Ik ben iedere keer weer blij verrast om het proces en het eindresultaat te zien.    

Waardevol en uniek werk 

Het laten maken van een mozaïekmeubel is erg kostbaar, maar als je je realiseert hoeveel uren en toewijding er in zo’n object zitten, ga je er wel heel anders naar kijken. De energie en zorgvuldige aandacht die in de bank is gaan zitten, is tastbaar. Sommige dingen zijn het waard om bij stil te staan. Of op te gaan zitten, en genieten, want dat kan natuurlijk ook.

Zelf doen of laten doen 

Ben je geïnspireerd geraakt en zou je zelf een mooi mozaïekmeubel willen creëren? Of zou je jouw idee willen laten verwezenlijken door de mensen van Pantar? Neem gerust contact met mij op om jouw/jullie idee te bespreken. 

 

Lees verder

Op een mozaïekbank zit je samen!

Op een mozaïekbank zit je samen!

De zomer is begonnen. We leven met zijn allen weer volop buiten en trekken er ook weer lekker op uit. Ook als ik vrij ben, houd ik mijn ogen natuurlijk open als ik een mooie plek bezoek. Of dat nu voor vakantie is of gewoon een dagje weg. Onwillekeurig vallen mij altijd de bankjes op, in alle soorten, maten en materialen. Of het nu gaat om hout, metaal of beton met mozaïek, klassiek, modern of uniek in zijn soort: alles neem ik in mij op als inspiratie.

Lees meer »10 juni 2022
Beton: een manier om jezelf letterlijk in de markt te zetten

Beton: een manier om jezelf letterlijk in de markt te zetten

Heb je ook zo genoten van het prachtige weer in de afgelopen weken? Wat deze lente extra bijzonder maakt, is dat we voor het eerst in twee jaar ook zonder restricties kunnen genieten van het seizoen. Je merkt aan veel dingen dat we de schade aan het inhalen zijn met zijn allen. Gezellig drukke winkelstraten, evenementen en festivals, maar ook meer informele en zakelijke afspraken op locatie. Mooi dat het weer kan.

Lees meer » 6 mei 2022
Altijd doorgaan: het inspirerende voorbeeld van de horeca-ondernemer

Altijd doorgaan: het inspirerende voorbeeld van de horeca-ondernemer

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat corona haar intrede deed in Nederland. Voor heel veel ondernemers is dit een moeilijke periode geweest. Aan het begin van de coronatijd was het ook bij luc4me even heel stil. Dat doet uiteraard wel wat met je. Niet alleen als ondernemer, maar ook als mens. Je vraagt je af of de dingen weer aan zullen trekken en hoe de toekomst eruit gaat zien. Gelukkig was dit van voorbijgaande aard en zijn er alweer heel wat mooie projecten op mijn pad gekomen.

Lees meer » 2 februari 2022
WebshopNaar webshopWhatsApp meVraag het mij