• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Vliegen als een kolibrie: ontmoeting, dynamiek en verstilling

Als jij een dier was, wat zou je dan zijn? Dat is een lastige vraag, want als mens ben je complex. Je draagt altijd wel eigenschappen van meerdere dieren met je mee. Toch is er één dier waarmee ik mij persoonlijk en zakelijk identificeer, en dat is de kolibrie. 

Kolibrie: geven en ontvangen in beweging en stilte 

De kolibrie is een kleine vogel met een aantal unieke eigenschappen. Hij kan enorme snelheden bereiken en midden in de lucht tot stilstand komen. Bovendien zijn ze niet gauw bang te maken; zelfs grote vogels laten zich soms door hen wegjagen. Ook vliegt het vogeltje op een dag ontzettend vaak van bloem tot bloem. De zoetste nectar vormt de brandstof voor dit energieke vogeltje. Een kolibrie komt echter niet alleen halen, maar geeft ook iets terug. Door zo vaak heen en weer te vliegen, bestuift deze vogel vele bloemen. Zo speelt hij dus een belangrijke rol in het ecosysteem. In ons eigen land hebben we geen kolibries, ze komen alleen in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika voor. Wel hebben we kolibrievlinders. De laatste jaren zien we deze vlinder steeds vaker: door het veranderde klimaat zie je ook hier steeds vaker deze bijzondere brommende vlindertjes rondom de lavendel en andere bloeiende planten. 

In mijn werk probeer ik als een kolibrie te zijn: ik wil mensen met elkaar verbinden en de zoetste, mooiste dingen in het leven waarderen en vieren. Geven en ontvangen moeten met elkaar in balans zijn. Ik laat mij niet bang maken en streef er naar, net als de kolibrie, veerkrachtig en met aanpassingsvermogen in het leven te staan. En de lichtheid van een vlinder? Dat is de ene dag makkelijker dan de andere, maar wel iets om in de gaten te houden. Genoeg tijd voor ontspanning en het opladen van jezelf is daarvoor heel belangrijk. 

Plekken om stil te staan 

De natuur inspireert mij iedere keer weer opnieuw. Ik vind het dan ook heel fijn om te zien dat veel van onze banken in of bij het openbaar groen worden geplaatst. Zo krijgt iedereen de gelegenheid om even te onthaasten en stil te staan bij het leven, ook wanneer ze eigenlijk onderweg zijn. En wie weet, wordt er zo wel op een hele andere manier iets in beweging of verbinding gebracht. 

Wil je meer weten over hoe je met onze betonnen meubels en andere producten plekken creëert om stil te staan, te zitten of juist in beweging te komen? Neem gerust vrijblijvend contactop om met mij de mogelijkheden te bespreken.

 

 

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.