• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

luc4me en Pantar; een hele fijne samenwerking

De betonnen meubels van luc4me kun je op verschillende manieren laten bewerken. Mozaïek is er daar één van. Het mozaïeken kun je zelf doen, als gezamenlijke activiteit, maar je kunt je meubel ook door ons laten mozaïeken. Dan laten wij er echt iets bijzonders van maken, een unieke blikvanger. Voor het mozaïeken van betonnen meubels werken we samen met Pantar, het grootste werk-leerbedrijf voor de regio Amsterdam. Pantar biedt werk en begeleiding aan ruim 3000 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Al vele jaren hebben ze een eigen mozaïekwerkplaats. Hier werken 30 mensen aan het mozaïeken van verschillende objecten. We spraken Sven Keltering van Pantar over deze fijne samenwerking. 

Alle aspecten van samenwerken komen aan bod

‘De mozaïekwerkplaats is een van de werkplaatsen van Pantar waar mensen instromen die er lang uit zijn geweest. Mozaïeken lijkt misschien makkelijk, maar het is best ingewikkeld. Mozaïeken moet je leren, denk daarbij aan het knippen van de steentjes en het volgen van patronen. Daarnaast vraagt het veel concentratie, moet je goed met elkaar samenwerken en tegen kritiek kunnen. Zo komen alle aspecten van samenwerken en werkbaarheid bij het mozaïeken aan bod’, vertelt Sven. 

‘Voordat we bij Pantar gaan mozaïeken, komt een kunstenaar van luc4me de bank opschilderen. Marcia bestelt de steentjes en het patroon wordt ingelegd zoals de kunstenaar het bedoelt. Daarna hebben we bij Pantar een 3 à 4 maanden nodig om een hele bank te mozaïeken. Marcia komt altijd even langs om te kijken hoe het gaat en om de kleur van de voegen te bepalen’, aldus Sven. 

Een samenwerking waar we zuinig op zijn

‘Bij Pantar zijn we heel erg blij met de samenwerking met luc4me. Marcia doet haar werk vanuit haar hart. Ze runt luc4me omdat ze het leuk vindt, maar ze heeft ook bepaalde normen en waarden. Ze wil het gewoon goed doen, en dat willen wij ook. Bij Pantar hebben we een grote sociale motivatie. We willen dat het goed gaat met mensen. Die gedrevenheid zoeken we ook bij onze klanten. Als ik Marcia bel om te zeggen dat we te weinig werk hebben, dan verzint ze een project voor ons zodat wij weer aan het werk kunnen. Dat zegt iets over hoe je als ondernemer in het leven staat. We zijn heel erg zuinig op onze samenwerking met luc4me en kijken ernaar om nog vele jaren met elkaar door te gaan’, aldus Sven. 

Elkaar eigenwaarde geven 

‘Bij Pantar werken we met een doelgroep waarbij het altijd net een beetje anders gaat dan je vooraf denkt. Marcia snapt dat. Ze is echt betrokken bij het mozaïeken en komt af en toe langs om een praatje te maken met de belangrijkste mozaïekers. Ze vraagt ze om advies en krijgt dan antwoorden die vakinhoudelijk kloppen. Zo geef je elkaar eigenwaarde, wat in het leven ontzettend belangrijk is,’ vertelt Sven. 

WhatsApp meVraag het mij

Te koop!

Dit kant-en-klare bankje geeft kleur aan elke buitenruimte en het mooie is… deze bloemen verwelken nooit! Dit bankje met uniek mozaïek, ontworpen door Tibor Kucuksen,  uitgevoerd door Pantar Amsterdam kan snel geleverd worden. Met dit bankje is jouw buitenruimte klaar voor de lente!

Neem gerust contact op bij interesse voor deze bank of om je eigen idee te bespreken.