• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

VisiteKAART Stationsplein Leiden: vernieuwende techniek biedt ongekende mogelijkheden met beton

Wie vanaf nu per trein een bezoekje brengt aan Leiden, wordt direct op het Stationsplein verwelkomd door een prachtige, levensgrote plattegrond van de historische binnenstad. Het idee en ontwerp voor deze nieuwe inrichting van het Stationsplein komt van NOV'82 Architecten, in opdracht van de gemeente Leiden.  

visitekaart

Entree en uithangbord van de binnenstad

Vanuit de plattegrond verrijzen betonnen blokken waarop de diverse historische bezienswaardigheden van Leiden zijn afgebeeld. Ook open plekken zoals plantsoenen worden verbeeld door de aanwezigheid van verhoogde bakken met groen. Als bezoeker bevind je je als het ware in een gestileerde maquette van het centrum van Leiden. De plattegrond is via bordjes met QR-codes aan een website en een app gekoppeld, waarmee toeristen ter plekke hun route en bezoek aan Leiden kunnen voorbereiden. Daarnaast is er een uitkijkpunt, waarmee je in miniatuur over de stad heen kunt kijken. De VisiteKAART is met nadruk bedoeld om te gebruiken als ontmoetingsplek of gewoon om op adem te komen: bezoekers zijn vrij om plaats te nemen op de blokken. Ook wanneer je weer afscheid neemt en terugkeert naar het station, passeren op deze manier alle Leidse landmarks nog eens de revue.

Graphic Concrete®: artistieke vrijheid met beton 

De realisatie van de gekleurde betonnen blokken met de afbeeldingen van de historische bezienswaardigheden was in handen van onze partner Riboton. Voor deze bijzondere opdracht maakte Riboton gebruik van de vernieuwende Graphic Concrete® techniek. Dit speciale procédé maakt het mogelijk om allerlei grafische motieven duurzaam en slijtvast aan te brengen op de oppervlakte van het beton.  

Nu ook Graphic Concrete® bij luc4me

Luc4me biedt nu ook de Graphic Concrete® techniek aan. De mogelijkheden zijn onbegrensd: er kan worden gewerkt met bestaande patronen en ontwerpen, maar ook met maatwerk en eigen design. Deze revolutionaire nieuwe techniek kan op kleine schaal en als maatwerk.

Meer informatie

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.