• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Veelzijdige bank voor het Mooi Leven Huis in Bennekom

In Bennekom staat aan de voorzijde van het Mooi Leven Huis een bank met een dubbele functie. Naar het huis toe biedt de bank een gezellig zitje. Vanaf de weg heet een uniek, veelkleurig glasmozaïek bezoekers en bewoners welkom.De wisselende lichtval maakt dat het mozaïek iedere keer weer een andere uitstraling krijgt. Het glasmozaïek wordt ‘s avonds verlicht met ledverlichting aan de zijkant van deze uitsparing, en geeft de entree een sprookjesachtig aanzien. 

photo-2022-07-04-19-31-39-2
photo-2022-07-04-19-31-40-2
photo-2022-07-04-19-31-38
photo-2022-07-04-19-31-38-2
whatsapp-image-2022-07-04-at-84603-pm

Eindelijk officieel onthuld

Met de onthulling van deze unieke bank door burgemeester Verhulst werd deze kleinschalige woonzorginstelling op 22 juni 2022 officieel geopend. Hoewel het huis al twee jaar bewoond wordt, was het door de corona-maatregelen eerder niet mogelijk om een feestelijke opening te vieren met de veelal kwetsbare bewoners. 

Annuska Jaspers, kunstenaar en eigenaar van creatief centrum Create Wise, is gevestigd aan de overzijde. Vanuit het initiatief “Ede Doet”  konden burgers van de gemeente kiezen welk bewonersinitiatief zij wilden steunen. Toen duidelijk werd dat er een bank geplaatst zou worden bij het Mooi Leven Huis door deze bijdrage, bood Annuska belangeloos aan een mooi kunstwerk in de bank te creëren. Annuska vertelt: ”Ik vond het een mooi gebaar om de nieuwe overburen op deze manier welkom te heten. Ook wilde ik écht iets onderscheidends creëren. In overleg met luc4me kwamen we tot een nieuwe invulling van dit model.” 

 

Maatwerk op meerdere manieren 

Voor deze bank is het luc4me-model McKay aangepast door in de rug een uitsparing te maken. Hierin is het glasmozaïek geplaatst. Annuska koos voor gerecyclede glaselementen: ”Het was een puzzel zonder passende stukjes. Daardoor was het ook een behoorlijke uitdaging.” Juist door de structuurverschillen in het glas, is er reliëf ontstaan in het mozaïek, dat met veel geduld vloeiend is afgewerkt. Dit maakt dat het mozaïek niet alleen prachtig is om te zien, maar ook te voelen is en zelfs ‘aaibaar’, wat belangrijk is voor deze groep bewoners. 

Ook op zoek naar een bijzonder kunstwerk én buitenmeubel, waar je alleen of met een groep je eigen invulling aan kunt geven? Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden, neem gerust vrijblijvend contact op met ons. 

 

WhatsApp meVraag het mij

Te koop!

Dit kant-en-klare bankje geeft kleur aan elke buitenruimte en het mooie is… deze bloemen verwelken nooit! Dit bankje met uniek mozaïek, ontworpen door Tibor Kucuksen,  uitgevoerd door Pantar Amsterdam kan snel geleverd worden. Met dit bankje is jouw buitenruimte klaar voor de lente!

Neem gerust contact op bij interesse voor deze bank of om je eigen idee te bespreken.