• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Twee kleurrijke mozaïekbanken in Leidsche Rijn

In het creatieve hart van Leidsche Rijn creëren bewoners en scholieren, samen met deelnemers en onder begeleiding van Mooi… van Abrona, twee unieke, kleurrijke mozaïekbanken. Serviceclub de Lions uit Vleuten de Meern nam het initiatief voor dit verbindende project en zorgde voor de financiële middelen om het idee te realiseren.

onthulling-banken-vleuten-feb2019-5-van-1
onthulling-banken-vleuten-feb2019-18-van-1
onthulling-banken-vleuten-feb2019-46-van-1
onthulling-banken-vleuten-feb2019-31-van-1
onthulling-banken-vleuten-feb2019-50-van-1
onthulling-banken-vleuten-feb2019-47-van-1

Over Mooi...van Abrona

Abrona begeleidt op diverse locaties, voornamelijk in de provincie Utrecht, mensen met een verstandelijke beperking of een andere ondersteuningsvraag. Mooi...van Abrona is gevestigd in Vleuten en is een dagbestedingscentrum waar deelnemers in acht verschillende ateliers arbeidsmatige, belevingsgerichte en creatieve activiteiten kunnen uitvoeren. Onderdeel van deze locatie is ook de winkel MOOI, gevestigd bij de Cultuurcampus en het winkelcentrum, waar de zelfgemaakte producten worden verkocht. We spraken met Laura Jansen, die op deze locatie de productbegeleiding verzorgt en ook het mozaïekproject heeft begeleid.

De eerste stap

De Lions uit Vleuten de Meern namen niet alleen het initiatief voor het project, maar zorgden er ook voor dat de banken bij MOOI op stevige metalen onderstellen werden geplaatst. “Vervolgens zijn we met leerlingen van het nabijgelegen Amadeus Lyceum en deelnemers van Mooi... van Abrona om de tafel gaan zitten voor het ontwerp”, vertelt Laura. “De vraag die we stelden was: wat is nou typisch Leidsche Rijn? Uit alle ideeën ontstond, onder begeleiding, op natuurlijke wijze het ontwerp voor de banken.” Alle elementen van het wonen in Leidsche Rijn komen terug in de kleurrijke motieven op de bank: wonen, groen, ontmoeting met mens en dier.

Samen aan de slag met mozaïek

Vervolgens werd met vereende krachten het echte werk gestart: het verwerken van het mozaïek op de bank. “We hebben gekozen voor het echte klassieke mozaïekwerk, door de tegels te breken en vervolgens alle deelnemers echt zelf te laten puzzelen.” Iedere dinsdag en donderdag werd er door een gemêleerde en wisselende groep aan de bank gewerkt. Onder de deelnemers waren deelnemers van Mooi...van Abrona, enkele scholieren, bewoners van verzorgingshuis De Rijnhoven en andere enthousiaste buurtbewoners. Ook toevallige bezoekers konden kortdurend aanschuiven om hun steentje aan de kunstwerken bij te dragen.

Banken zijn gereed

Inmiddels zijn de banken gereed. De kleuren van het mozaïek komen prachtig uit nu de banken ook zijn gevoegd, met een donkergrijze voeg. Afgelopen vrijdag zijn ze geplaatst naast de Zingende Toren. Het was een feestelijke dag: een mooie afsluiting voor alle betrokkenen en de hele buurt.” Wij wensen iedereen die heeft meegeholpen aan de realisatie van dit mooie project én alle inwoners van Leidsche Rijn veel plezier toe met deze bijzondere, kleurrijke banken.

Geïnspireerd?

Wil je ook creatief aan de slag met beton en mozaïek in jouw buurt of instelling? Samen mozaïeken verbindt en zorgt ervoor dat verschillende doelgroepen kennis met elkaar maken, samenwerken en een blijvende herinnering en bijdrage leveren aan hun leefomgeving. Wij helpen je op weg met het leveren van de betonnen bank en regelen graag alle benodigdheden.

Meer informatie

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.