• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Streetwise mozaïekbank voor het skatepark in Ridderkerk

Op 14 juli is bij het skatepark aan de Sportlaan in Ridderkerk een opvallende graffiti-mozaïek bank geplaatst. In de komende maanden krijgt het terrein een geheel ander aanzien.  

img-20210714-wa0005
img-20210714-wa0004
img-20210714-wa0003
img-20210714-wa0002
img-20210714-wa0001

Skatepark krijgt een upgrade 

De plaatsing van de bank is onderdeel van een breder plan, waarbij de skatebaan volledig vernieuwd wordt. De metalen elementen worden vervangen door beton, wat een betere ondergrond voor het skaten is. 

Anton Groenewegen, contactpersoon bij de gemeente Ridderkerk, vertelt enthousiast over de plannen voor de vernieuwing: “Het wordt echt een hele gave plek. De vernieuwing was ook echt nodig: het skatepark staat er sinds 1998 en is heel intensief gebruikt. Nu knappen we de locatie niet alleen op, maar geven we de plek een compleet ander aanzien en vullen we de bestaande elementen ook aan.” 

Input van gebruikers: voor ieder wat wils

Het plan is tot stand gekomen in goed overleg met de gebruikers. Daardoor is de nieuwe baan straks geschikt voor beginnende en ervaren skaters en steppers. Verder is er een overdekte jongerenontmoetingsplek, een voetvolley en een tafelvoetbaltafel. Aan alle details is gedacht: de elementen kunnen tegen een stootje en zelfs de ballen voor de voetbaltafel zijn op locatie aanwezig. Tijdens de vernieuwing van het skatepark gooide de coronatoestand wat roet in het eten. “Door omstandigheden is de levering van de betonnen elementen een paar keer uitgesteld. Maar we verwachten dat deze na de zomer echt komen”, vertelt Anton. 

 

Graffiti-mozaïek bank als “kers op de taart”

Hoe is het idee voor de bank ontstaan? “Je ziet op steeds meer plekken gemozaïekte banken als blikvangers staan. Wat is er nu mooier dan zo’n kers op de taart op deze compleet vernieuwde locatie?” Ook de overdekte JOP is geheel uitgevoerd in graffitistijl en de opvallende plantenbakken zijn uitgevoerd in rood en blauw. 

”In overleg met Marcia van luc4me en Ruud van Koogerkunst kwamen we tot dit ontwerp: wél mozaïek, maar in een stoere graffiti-uitvoering die qua kleur en uitstraling goed aansluit. De tekst op de bank, SPORT op de achterzijde en LAAN op de voorzijde, past perfect bij de locatie (Sportlaan) en de functie van de plek,” geeft Anton aan. 

Het mozaiekwerk is uitgevoerd door het team van Pantar in Amsteredam. 

Ook zo’n streetwise blikvanger bij jou in de buurt? 

Wij wensen alle betrokkenen heel veel skate-, chill- en zitplezier toe op het nieuwe skatepark. Verdient de herontwikkeling van jouw openbare ruimte of ontmoetingsplek ook zo’n ‘kers op de taart’? We zijn benieuwd naar het verhaal van jouw plek en denken graag met je mee over een uniek object. Neem gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden samen met ons te verkennen. 

 

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.