• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Een herinneringsbank voor de coronaperiode in Ziekenhuis Rivierenland

Zorgmedewerkers en patiënten creëerden samen een blijvende herinnering aan de heftige coronaperiode in Ziekenhuis Rivierenland. Op een luc4me-bank is deze intense en ingrijpende tijd symbolisch verbeeld, om bij stil te staan, of te zitten.

10
12
11
4
7
6
3
2

De aanleiding: de ingrijpende coronaperiode 

In de coronatijd kreeg Ziekenhuis Rivierenland in Tiel te maken met een enorme toestroom van covidpatiënten. Dit was natuurlijk een ingrijpende periode voor patiënten, het zorgpersoneel, familieleden en helaas ook nabestaanden. Nog tijdens de coronagolf van afgelopen najaar ontstond al het idee om iets te doen om de herinnering aan de eerste heftige periode, maar ook de opvolgende, intensieve coronagolven, blijvend een plek te geven bij de hoofdingang van het ziekenhuis. 

Er werd gekozen voor een luc4me-bank met twee leuningen, type Armstrong. Op basis van het verhaal heeft luc4me met Kooger Kunst een ontwerp gemaakt waarbij de periode zelf,  van woelige baren naar kalmer vaarwater, wordt verbeeld. Centraal op de bank staan de zorgmedewerkers schouder aan schouder, die samen een hart overeind houden. De duif op de bank staat symbool voor zowel de overledenen, als hoop voor de toekomst. 

Iedereen draagt een steentje bij 

In november werd er een tweedaagse workshop georganiseerd in het ziekenhuis, waar iedereen die dat wilde een steentje bij kon dragen. In deze workshops, begeleid door 

Mosaic Affairs uit Amsterdam, konden mensen zelf een bijdrage leveren aan het mozaïekwerk. Dit mozaïeken vond plaats op speciale matten, die later op de bank zijn verwerkt. Niet alleen in het ontwerp, maar ook op een onzichtbare manier zit er veel emotie verborgen in de bank: zo hebben sommige zorgmedewerkers en patiënten op de achterkant van de steentjes een enkele symbolische letter of zelfs een complete boodschap geschreven. 

 

 

Vakkundige afwerking door Pantar 

De vakmensen van Pantar werkten vervolgens de bank af en integreerden de matten die tijdens de workshops waren gemaakt, naadloos in de bank.  De bank is inmiddels op een passende manier onthuld. We wensen alle betrokkenen toe dat de bank een blijvende herinnering mag zijn. Niet alleen aan het moeilijke van deze periode, maar ook aan de gezamenlijke inspanning en saamhorigheid die tijdens deze periode aanwezig was. 

Ben je ook op zoek naar een manier om gezamenlijk een ingrijpende periode of gebeurtenis te gedenken? Samen mozaïeken en een uniek, blijvend en functioneel aandenken creëren is een fijne manier om dit te doen. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden: neem vrijblijvend contact om jouw idee te bespreken.  

 

 

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.