• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Regenboogbank in Schagen

Ter gelegenheid van Roze Zaterdag werd er een prachtige luc4me regenboogbank onthuld op het Slotplein in Schagen. De bank is onder leiding van kunstenaars Rutger-Jan Bredewold en Rob Glas door basisschoolleerlingen van de Aloysiusschool bekleed met mozaïek. Eerder was de bank al in alle vroegte geplaatst en ingepakt. Op 19 juni was het eindelijk zover: de leerlingen onthulden zelf hun kunstwerk, samen met wethouders Sigge van der Veek en Joke Kruit.

19062021-lhtbi-bank-slotplein-pm-16
19062021-lhtbi-bank-slotplein-pm-14
02072021-bank-lhtbi-schagen-pm-07
02072021-bank-lhtbi-schagen-pm-06
02072021-bank-lhtbi-schagen-pm-05
02072021-bank-lhtbi-schagen-pm-04
02072021-bank-lhtbi-schagen-pm-03
02072021-bank-lhtbi-schagen-pm-02
02072021-bank-lhtbi-schagen-pm-01

Sociale acceptatie, verbinding en ontmoeting 

Roze Zaterdag wordt ieder jaar in meerdere steden in Nederland gevierd: een feest voor LHBTI’s en alle andere mensen, om de emancipatie, zichtbaarheid en gelijkheid van LHBTI’s te bevorderen. Wethouder Kruit vertelt meer over de achtergrond en betekenis van dit project: “Onze gemeente maakt zich sterk voor sociale acceptatie en veiligheid van LHBTI’s. Wij willen een toegankelijk en inclusief Schagen voor iedereen. 

Deze bank is bedoeld om mensen met elkaar in contact te brengen. Het bijzondere is dat de bank in een participatief project met mozaïeksteentjes is ingelegd. Met andere woorden: samen met elkaar, is gemaakt. Dit past bij waar deze regenboogbank symbool voor staat,” aldus wethouder Kruit.

Wethouder van der Veek vult aan: “Ik droom van een Schagen waarin iedereen zich welkom voelt en mee kan doen. Waarin we zien dat mensen van elkaar verschillen en deze verschillen vieren. Want iedereen is gelijkwaardig. Een Schagen waarin we niet meer praten over doelgroepen, want er wordt altijd aan iedereen gedacht. Mensen mogen niet alleen meedoen, ze zijn daadwerkelijk de bouwstenen van de samenleving. Dit Schagen moeten we samen maken, iedereen heeft hier invloed op en kan eraan bijdragen.” 

 

 

 

 

Wij wensen iedereen in Schagen veel plezier en ontmoeting toe op en rondom deze kleurrijke bank. Wil je ook zo’n verbindend en inclusief project in jouw gemeente lanceren? Of je nu zelf aan de slag wilt met ontwerpen en mozaïek op beton, of juist een professioneel ontwerp wilt laten maken: het kan allemaal bij luc4me. Wij zijn benieuwd naar jullie unieke verhaal, en nemen graag de tijd om je meer te vertellen over de mogelijkheden. 

Foto: Pierre Mettes

Contact

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.