• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Mooie mozaïekbank voor Kloetinge

“Ieder dorp binnen de gemeente Goes verdient een betonnen mozaïekbank van luc4me”, vindt kunstenaar Johan Verstrate van VerstrateArt. Kloetinge is de eerste uit de gemeente die een van deze banken in het straatbeeld heeft opgenomen.Tussen de Zomerweg en Vijverweg heeft de gemeente Goes een pleintje aangelegd waar de bank te bezichtigen is.

20221202-135758
20221202-135913
20221202-135647
20221202-135633
20221202-135621
20221202-135605
20221202-135544
20221202-135458

Verslaafd aan mozaïeken

Twaalf jaar geleden is Johan begonnen met mozaïeken. Hij werd door de gemeente Zoetermeer gevraagd of hij kon helpen bij een project waarbij een betonnen bankje bekleed moest worden met mozaïeken steentjes. Creativiteit genoeg, dus hij greep deze uitdaging dan ook met beide handen aan. Ondertussen is hij verslaafd en vindt hij het werken aan dit soort projecten het leukst! “Het is ontzettend leuk om samen met andere mensen te werken aan zo’n bank. Het verbindt mensen en geeft hen de kans om samen het leven te vieren. Mijn doel is dat elk dorp binnen de gemeente Goes een bank krijgt. Het is een gemeente met een stad met 8 dorpen. Deze bank is in stand gekomen samen met de leden van de dorpsvereniging en de kinderen uit dorp.”

Kloetinge als eerste met een betonnen mozaïekbank

De Gemeente Goes is altijd erg betrokken bij kunst & cultuur en vindt het belangrijk om dorpen te blijven verfraaien. Een betonnen bank voor Kloetinge past daarom goed in de plannen van de gemeente, maar doordat het vinden van een geschikte plaklocatie zorgde voor een uitdaging, duurde het even voordat het project van de grond kwam.Gelukkig kon het project onlangs weer opgepakt worden en is er samen met de dorpsvereniging gewerkt aan een design.

Totstandkoming van het thema voor het ontwerp

Om tot het ontwerp te komen vroeg Johan of de dorpsvereniging onderzoek kon doen naar wat er leeft onder de mensen uit de gemeente. Het thema voor de bank werd: “Kloetinge verenigt.” Daarbij kwam de wens om de logo’s van de verenigingen uit het dorp en het wapenschild van Kloetinge een plek te geven op de bank. 

 

 

Kleurrijk geheel

Voor het design op de voorkant heeft Johan direct op de bank gewerkt. “Het was heel lastig om het design uit te werken op papier, dus zijn we direct gaan plakken. Het originele wapenschild van Kloetinge is geel met blauwe lelies, maar voor dit ontwerp hebben we gekozen voor regenboogkleuren.” Het mooie van zo’n betonnen bank is dat het niet alleen maar verbindt tijdens het maken van het ontwerp en het plaatsen van de steentjes, maar mensen ontmoeten elkaar ook bij deze bank. En de bank moet ook met elkaar onderhouden worden. Op die manier speelt de bank dus een belangrijke en centrale rol bij de ontmoeting van mensen.

Betonnen mozaïekbank voor jouw gemeente?

Wil jij ook een bank die verbindt voor jouw gemeente? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

WhatsApp meVraag het mij

Te koop!

Dit kant-en-klare bankje geeft kleur aan elke buitenruimte en het mooie is… deze bloemen verwelken nooit! Dit bankje met uniek mozaïek, ontworpen door Tibor Kucuksen,  uitgevoerd door Pantar Amsterdam kan snel geleverd worden. Met dit bankje is jouw buitenruimte klaar voor de lente!

Neem gerust contact op bij interesse voor deze bank of om je eigen idee te bespreken.