• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Iedereen draagt zijn steentje bij voor 50 jaar DCW

In 2022 bestond DCW 50 jaar en dat vraagt om een passend cadeau. Daarom hebben medewerkers een bank gemozaiekt. De bank heeft als thema: “Ontwikkeling”. Dit staat zowel voor de ontwikkeling van de medewerkers, als van het bedrijf zelf. In de afgelopen 50 jaar heeft DCW zich namelijk ontwikkeld van sociale werkplaats tot sociaal ontwikkelbedrijf.

img-1582
img-1579-1
img-1577
img-1581

Passend werk voor iedereen

DCW is de sociale werkvoorziening van Gemeente Enschede, waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een traject naar passend werk volgen. Bij DCW geloven ze dat er voor iedereen mogelijkheden zijn voor passend werk. Zij richten zich op de mogelijkheden en niet op de beperkingen. Zij doen dit door mensen aangepast werk te bieden en te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Iedereen draagt zijn steentje bij

Onder het mom dat iedereen zijn steentje kan bijdragen, is er gekozen om de bank te voorzien van mozaïeken steentjes. Allereerst is er een try-out onder de eigen medewerkers gehouden om te kijken of er animo was voor het project en om inzicht te krijgen wat mozaïeken eigenlijk inhoudt. Al snel was iedereen razend enthousiast.

In samenwerking met luc4me werd Tibor Kucuksen als kunstenaar gevonden en werden workshops georganiseerd door luc4me om de medewerkers op te leiden. Marlon Pol, teamcoach Diagnose & Ontwikkeling en leidinggevende van de diagnose & reïntegratie-afdeling, en Marije Kremers, communicatiemedewerker bij DCW, werden aangesteld als projectleiders en daarmee kon het project van start. 

Oefenhoekje

Op de afdeling werd een oefenhoekje ingericht waar de medewerkers konden oefenen of mozaïeken iets voor ze is. Eerst op een tegeltje; kijken of iemand het in de vingers heeft. Die pluk je er dan ook zo uit. Sommige medewerkers werden er heel gelukkig van. Marlon zag al langer kansen om mozaïeken op te nemen binnen de DCW werkroute, maar nu heeft ze de organisatie mee. 

 

 

 

Mozaïeken als onderdeel van DCW Werkroute

Het mozaïeken is een waardevolle toevoeging aan het programma. Met dank aan de steun vanuit de Gemeente Enschede die zo hielp het aanbod te verbreden. Mozaïeken leert je enorm veel over de competenties van de werknemer. Zo krijg je inzicht in de fysieke belastbaarheid: hoe lang kan iemand zitten, of staan? Of… hoe werkt iemand samen? Hoe vraagt iemand hulp, hoe leert iemand? Dit zijn allemaal verschillende facetten die je tegenkomt tijdens dit project.

De mensen met een fijne motoriek deden de kleine steentjes, en de grovere steentjes deden medewerkers die het kleine werk wat moeilijker vonden. In totaal heeft het project zo’n 5 maanden geduurd, maar op 15 september was het dan zover: de onthulling! De bank is te bewonderen bij de ingang van DCW te Enschede. 

Wil jij ook samen je steentje bijdragen, bij je organisatie of instelling, of in je wijk? Neem gerust contact op om vrijblijvend te bespreken wat er mogelijk is. 

 

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.