• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Iedereen draagt een steentje bij

In Eben Haëzer, een woon-, zorg- en dienstencentrum in Amsterdam Zuidoost, was een uitgebreide renovatie de aanleiding om een gezamenlijk een bank te bekleden met mozaïek. Een heel toepasselijke activiteit, want de letterlijke betekenis van Eben Haëzer is: steen der hulpe. Inderdaad: een grote groep mensen droeg uiteindelijk een steentje bij aan de totstandkoming van deze bijzondere bank.

dsc-3777
dsc-3775
dsc-3794
dsc-3719
dsc-3713
dsc-3715
dsc-3697
dsc-3691

Over Eben Haëzer

Eben Haëzer is een woon-, zorg- en dienstencentrum in Amsterdam Zuidoost en onderdeel van Cordaan. Cordaan biedt verschillende soorten zorg in de regio Amsterdam. De locatie Eben Haëzer biedt woonzorg en tijdelijk verblijf voor een zeer diverse groep cliënten, waaronder ouderen. Het centrum vervult ook een buurtfunctie: in het restaurant op de begane grond zijn bewoners, buurtbewoners, familie en vrienden welkom. Het centrum staat in een multiculturele buurt. Het lag dus voor de hand om het eigen logo van Cordaan te gebruiken als basis voor het ontwerp van de bank: het logo bestaat uit een warm, rood hart te midden van kleurrijke Amsterdamse wijken.

Een succesvolle en inspirerende mozaïekworkshop

Het logo werd door Ruud Kooger van Koogerkunst op de bank aangebracht als basis. In samenwerking met Mosaic Affairs organiseerde luc4me een mozaïekworkshop waarbij bewoners zelf aan de slag gingen met het creëren van hun nieuwe bank. Participatiecoach Jacobine Wegink van Cordaan vertelt: ”Veel bewoners vonden het ontzettend leuk om hieraan mee te doen. Eén oudere mevrouw genoot er zelfs zo van dat ze direct doorging met een eigen mozaïekproject.” Niet alleen bewoners, maar ook medewerkers, vrijwilligers, familieleden en omwonenden werkten met vereende krachten aan de bank.
Voor het mozaieken van de grotere oppervlaktes en de afwerking van deze bank, werkten we zoals gebruikelijk samen met Pantar, het grootste werkleerbedrijf van de regio Groot Amsterdam.

 

Gereed

De bank is gereed en is inmiddels geplaatst. Net op tijd voor het mooie weer. Hij komt te staan op een zonnige plaats, waar het kleurrijke logo van Cordaan zeker tot zijn recht zal komen. Wij wensen bewoners, familieleden, vrijwilligers, medewerkers en omwonenden heel veel plezier toe met hun unieke bank!

Zelf creatief aan de slag met beton?

Ook een bijzondere bank of een ander betonnen object “eigen” maken met een groep bewoners, vrijwilligers of collega’s? Wij helpen je graag op weg, op een manier die aansluit bij de doelgroep. Bijvoorbeeld door middel van een workshop, eventueel het maken van een ontwerp of alleen het leveren van de steentjes met behulp van een instructie. Neem gerust contact met ons op om jouw idee te bespreken. 

Contact opnemen

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.