• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Ideeën worden werkelijkheid met creatief maatwerk in beton

luc4me en Riboton doen veel meer dan alleen onze eigen betonnen elementen produceren. Het is voor ons ook een plezier om de creatieve ideeën van anderen te realiseren. Zo werken we regelmatig samen met (landschaps-) architecten, stedenbouwers, ontwerpers, kunstenaars en ambtenaren. In nauw overleg met onze opdrachtgevers dragen we met onze eigen expertise bij aan de creatie van opvallende objecten voor de openbare ruimte. Daarbij draaien we onze hand niet om voor veeleisende en complexe projecten. Graag blikken we terug op een project dat een aantal jaar geleden werd gerealiseerd: het fabriceren en plaatsen van 5 enorme zitstenen in het Jan van Zutphenplantsoen in Amsterdam-Osdorp.

2014-4-6-18-6-001
2014-4-6-18-6-002
2014-4-6-18-6

Bijzonder productieproces

Verspreid over het plantsoen liggen 5 opvallende ovale zwerfstenen van 4 bij 6 meter: een ontwerp van Tauw Amsterdam. De combinatie van deze schijnbaar glad gesleten zitstenen met de rest van de inrichting, geeft de indruk van een landschap dat ontstaan is gedurende de IJstijd. In opdracht van NOE Betonvormgeving heeft Nedcam/Modellbau Nachtigall van EPS de basisvormen van deze stenen gefreesd met nauwkeurige CNC-technieken. Vervolgens zijn hiervan mallen gemaakt die Riboton heeft gebruikt om de 5 enorme stenen (maar liefst 20.000 kilo per stuk) in beton te storten. Na een periode van uitharden is de bekisting heel voorzichtig verwijderd. Vervolgens zijn de zitstenen met zorg vervoerd naar de definitieve locatie en daar geplaatst. De zitstenen sieren het hele jaar door het Jan van Zutphenplantsoen en bieden een zitplek en ruimte voor ontmoeting voor de vele gebruikers van het park.

De voordelen van betonnen landschapselementen

Beton is flexibel: bijna ieder creatief idee is te realiseren. Daarnaast is het eenvoudig om met beton een serie van identieke objecten te produceren. Bovendien vormt beton een perfecte basis voor een creatieve afwerking; denk bijvoorbeeld aan mozaïek, graffiti, het aanbrengen van een verdiept logo of zelfs de vernieuwende Graphic Concrete® techniek.   
Beton is duurzaam: er wordt gewerkt met lokale grondstoffen waardoor betonnen objecten een laag CO₂-profiel hebben.
Beton is robuust: betonnen objecten zijn onderhoudsvrij en robuust, waardoor ze uitstekend kunnen worden toegepast in de openbare ruimte.

 

De verbeelding de vrije loop.

Door onze nauwe samenwerking met Riboton en hun vakmanschap en ervaring op het gebied van beton, kunnen we je helpen met het verwezenlijken van ieder creatief idee voor straat, plein of park. Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Bekijk een selectie van onze eerder uitgevoerde projecten. Direct overleggen over een idee of een prijsopgave aanvragen voor het produceren van een specifiek ontwerp? Bel of mail gerust, we gaan graag de uitdaging aan om jouw/jullie creatieve idee te verwezenlijken. 

Meer informatie 

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.