• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Gezellig kletsen op een dahliabank in Helmond

Vanaf afgelopen vrijdag kunnen de inwoners van Helmond heerlijk genieten van de omgeving vanaf een prachtige mozaïekbank bekleed met een mozaïek van een dahlia. De bank type Sophey is bijna 3 meter breed. Genoeg ruimte dus om met vele buren van het park te genieten. Of om in deze coronatijd op gepaste afstand toch gezellig te kletsen.

Twee jaar geleden gaf Annemie Engelen aan de gemeente aan dat ze graag een gemozaïekt wijkbankje in het park wilde hebben. Vorig jaar kreeg ze op dit voorstel tot haar grote vreugde goedkeuring: de gemeente, de wijkraad en de buurtkamer - waarvan Annemie de beheerster is - stonden voor de kosten. Via Facebook zagen ze de mozaïekbanken van luc4me voorbij komen. Na contact met een enthousiaste Marcia konden Annemie en 5 andere dames al snel met mozaïek aan de slag.

unnamed-1
20200521-100321
img-20200513-wa0007
img-20200513-wa0005

22.500 mozaïeksteentjes, 700 uur handwerk en vooral veel plezier

22.500 mozaïeksteentjes, 700 uur handwerk en ontzettend veel plezier zitten er in de creatieve dahliabank in Helmond. De plaatselijke fabriek Mevi stelde hun hal beschikbaar, waar de bank inmiddels al 7 maanden staat. Vanaf oktober knipten en plakten de 6 buurvrouwen met maximaal 3 dames per keer 3 dagen in de week steentjes. Langzamerhand ontstond er een vurige dahlia in een groene zee van mozaïek.

Met een beetje ervaring met mozaïek van Annemie, veel creativiteit en een hoop gezelligheid, kwamen alle steentje stukje bij beetje op hun plek, met een prachtig handwerk als resultaat. “Ik had ook veel contact met Marcia, dat was wel prettig. Als ik ergens niet uitkwam, kon ik het gewoon vragen. Ze is gewoon een heel leuk en spontaan mens.” Volgens Annemie is de bank niet perfect, maar dat hoeft ook niet. “Het is door mensenhanden gemaakt. Het is een pronkstuk dat straks hier in het park komt te staan, zodat we er ook naar kunnen kijken.”

Een symbolische bank

Op slechts 150 meter afstand onderhouden enkele buren een dahliatuin. Een van de dahlia’s stond model voor deze prachtige wijkbank. Het ontwerp komt van kunstenaar Ruud Kooger, maar de dames voegden er op eigen initiatief bijzondere details aan toe.

 

Zo vind je op de zijkant van de bank 6 blaadjes als handtekening van elke dame. Twee jaar geleden overleed de zus van Annemie. Drie blaadjes, waarvan er een naar beneden valt met een hartje in het midden, staan symbool voor het afscheid van haar zus.

luc4me

Om een van onze betonnen banken te mozaïeken heb je absoluut niet veel ervaring nodig. Met wat creativiteit en handigheid kom je een heel eind. Vind je het fijn om goed voorbereid te zijn? Dan valt een mozaïekcursus binnen de mogelijkheden. Wil je ook zn prachtige bank, maar laat je het mozaïeken graag aan iemand anders over? Ook dat kan! De mozaïekexperts van Pantar hebben al veel banken van luc4me van de prachtigste designs voorzien.

Neem dan contact met ons op via het contactformulier!

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.