• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Bloemen met mozaïek in Woubrugge

Genieten van een prachtig uitzicht over Woubrugge, op het mooiste plekje van het dorp aan het water - dat kan sinds afgelopen vrijdag 10 januari. Burgemeester Marina van der Velde onthulde twee schitterende mozaïekbankjes in de vorm van bloemen, ter herinnering aan het 10-jarig bestaan van de gemeente Kaag en Braassem.

img-0851
img-0862
img-0858
img-0861
img-0859

10-jarig bestaan gemeente Kaag en Braassem

Genieten van een prachtig uitzicht over Woubrugge, op het mooiste plekje van het dorp aan het water - dat kan sinds afgelopen vrijdag 10 januari. Burgemeester Marina van der Velde onthulde twee schitterende mozaïekbankjes in de vorm van bloemen, ter herinnering aan het 10-jarig bestaan van de gemeente Kaag en Braassem.

Om het jubileum te vieren kreeg elk dorp een geldbedrag van de gemeente, om te besteden aan een mooi cadeau voor de inwoners. “Inwoners mochten ideeën aandragen en - als dat idee werd gekozen - het zelf ook uitvoeren.” vertelt Heleen Hoogendoorn uit Woubrugge, initiatiefneemster van het mozaïekproject.

Heleen dacht direct aan mozaïekbankjes en kwam via een zoektocht op internet al snel terecht bij Marcia van luc4me. Toen ze de bloembanken bij Marcia zag staan, was ze meteen verkocht. De inwoners mochten stemmen op de drie beste voorstellen, en - misschien niet zo heel verrassend - de grotere meerderheid van de inwoners van Woubrugge koos voor Heleens mozaïekbloemen.

“Niet bang zijn, maar gewoon doen”

Heleen ging meteen van start met dit prachtige project. Voor elk bloemblad maakte ze zelf een ontwerp, met typische beelden van Woubrugge - zoals de dorpskerk, een koe, het logo van de gemeente, en ballonnen. Elke zaterdagochtend - van half september tot begin december - werkte ze samen met vriendinnen, haar dochters en haar moeder aan de bloemen, in de kas van Nolina Kwekerijen.

Heleen had nog geen ervaring met mozaïek, maar creatief als ze is, ging ze gewoon aan de slag: met een leuk gezelschap en goede gesprekken als basis kon dat niet misgaan. “Het mozaïeken hebben we na instructie van Marcia, onszelf aangeleerd. Gewoon doen, en niet bang zijn.” Een goede tip voor iedereen die geïnspireerd is door dit project.

 

Een prachtig monument voor jong en oud

Het resultaat mag er zijn: een schitterend monument in de vorm van twee kleurrijke bloemen. Heleen ziet al helemaal voor zich hoe jong en oud, inwoner en bezoeker, op de mozaïekbanken zitten - of heerlijk klauteren - en genieten van Woubrugge.

Ben jij ook benieuwd naar het prachtige uitzicht vanaf deze bloemen? De mozaïekbankjes staan voor je klaar, aan het water naast de dorpskerk van Woubrugge - op de hoek van de Comriekade en Kerkstraat.

Wil jij ook zo’n unieke beleving creëren?

Heeft jouw gemeente iets te vieren, en ben je op zoek naar een blijvende herinnering? Heeft jouw dorp of stad ook een plek met een prachtig uitzicht of een rustgevend park, waar iedereen van zou moeten genieten? Of kan jouw werkplek buiten wel een vrolijke zitplaats gebruiken? 

Behalve dat deze mozaïekbanken prachtig zijn om te zien en je er heerlijk op kunt zitten, zorgt het maken ervan voor veel gezelligheid, en een gevoel van saamhorigheid.

Zie jij zulke vrolijke bloemen wel zitten? Neem gerust contact op met luc4me via het contactformulier, dan zorgen wij ervoor dat je zo snel mogelijk aan de slag kunt. Heb je hulp nodig bij het ontwerpen? Of wil je graag eerst een workshop mozaïeken volgen? Ook hierbij kunnen we je helpen, zodat je vol goede moed een prachtige herinnering of creatief kunstwerk creëert - samen met buren, vrienden, familie of collega’s.

 

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.