• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Bloem van Klarenbeek

Voor de Vakantiespeelweek in het Gelderse dorp Klarenbeek mochten we een heel bijzonder object leveren dat nog niet helemaal af was: een prachtige, vijfbladige betonnen bloem met een mozaïekpakket. De Bloem zal gaan fungeren als kunstwerk en zitmeubel. Op 14 oktober aanstaande krijgt de Bloem een mooie plaats naast het hertenkamp in Klarenbeek, tegenover de IJskoningin, een bekende ontmoetingsplek voor veel Klarenbekers.

img-3974
img-3963
img-3962
img-3961
img-4010
img-5435

Door een groep enthousiaste kinderen is de bloem tijdens de Vakantiespeelweek bedekt met een kleurrijk en zeer fraai gedetailleerd mozaïek. Het ontwerp van dit object is van kunstenares Marente Bouman. De Bloem van Klarenbeek symboliseert kiemkracht, verbondenheid en diversiteit; waarden die het dorp Klarenbeek zo uniek maken. De verbondenheid wordt verbeeld door de kleurrijke cirkels op de bladeren die zich met elkaar laten verbinden. De bolletjes op de bladeren verbeelden kiemkracht en de derde waarde, diversiteit, komt tot uiting in de kleurrijke samenstelling van het mozaïek. Hulp bij de technische realisatie van het project komt van Henk Hurenkamp.  

Een blijvende herinnering aan een bijzonder jubileum

De Bloem van Klarenbeek is mogelijk gemaakt door een donatie van Veluwonen. Twee woningcorporaties, de Woningstichting Brummen en Sprengenland Wonen, zijn in 2017 samen verder gegaan onder een nieuwe naam: Veluwonen. De voorloper van het nieuwe Veluwonen was Woningbouwvereniging Eerbeek. Deze woningbouwvereniging werd op 30 juni 1917 opgericht. Zo bezien viert Veluwonen deze zomer haar honderdjarig bestaan. Ter ere van dit eeuwfeest heeft Veluwonen een mooi bedrag aan dorpsvereniging Klarenbeeks Belang geschonken.

Het lintdorp Klarenbeek behoort officieel tot twee verschillende gemeenten, Apeldoorn en Voorst. Klarenbeeks Belang is een erkende belangenvereniging die als doelstelling heeft het algemeen belang te behartigen in de breedste zin van het woord. Klarenbeeks Belang heeft besloten om de donatie aan te wenden om het Hertenkamp, als centrale plek in het dorp, te verfraaien met een zitmeubel. Bij luc4me vonden het een eer om mee te werken aan de realisatie van deze aanwinst voor de openbare ruimte in Klarenbeek.

Wilt u ook een bijzonder object realiseren, bijvoorbeeld als blijvend aandenken aan een jubileum of een andere feestelijke gebeurtenis? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We denken graag met u mee!

Meer informatie

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.