• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

21 betonnen banken van wit beton voor de nieuwe campus van Deltares

Eén van de mooie projecten die wij de afgelopen periode mochten doen, was de productie van maar liefst 21 betonnen banken voor de nieuwe campus van kennisinstituut Deltares.

dsc00147-1
dsc00138
dsc00147
campus-van-deltares

Nieuwe campus Deltares

Deltares is gevestigd in Delft en Utrecht. Dit onafhankelijke kennisinstituut doet toegepast onderzoek op het gebied van water en ondergrond. Wereldwijd werken ze aan slimme innovaties, oplossingen en toepassingen voor mens, milieu en maatschappij, met name in delta’s, kustregio’s en riviergebieden. Op hun campus in Delft bevinden zich diverse testopstellingen. Deltares bestaat nu tien jaar, en gedurende die periode is er hard gewerkt aan hun onderkomen én de campus om het gebouw heen. De campus is ingericht naar een ontwerp van stedenbouwkundig bureau De Urbanisten. De 21 banken in het glooiende landschap vormen een onderdeel van hun totale ontwerp voor de buitenruimte. Een kenmerkend kunstwerk van Ronald A. Westerhuis, een grootschalig object uitgevoerd in roestvrij staal voorzien van een toepasselijke druppelstructuur, vormt het fraaie sluitstuk van de geheel nieuwe campus.

Witte betonnen banken

Een belangrijk visueel en functioneel element van de buitenruimte zijn 21 witte betonnen banken, die op horizontale wijze de ruimte doorbreken en een kader scheppen. De 21 betonnen banken hebben comfortabele, ronde hoeken en zijn uitgevoerd in meerdere lengtes, zodat een afwisselend lijnenspel in de ruimte ontstaat. De banken zijn volledig vervaardigd van wit beton. Een speciaal procedé, namelijk het bijmengen van een percentage titaandioxide, zorgt ervoor dat het beton door en door wit wordt gekleurd. Hierdoor ontstaat een bijzonder contrast met de groene omgeving en het stalen object.
 
Op 27 september jl. vond de officiële opening van de geheel vernieuwde campus plaats. De minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, onthulde in het bijzijn van ontwerper Ronald A. Westerhuis het kunstwerk, als bekroning en afsluiting van de lange periode van opbouw en vernieuwing. Ook wij woonden de opening bij. Wij wensen Deltares heel veel succes en plezier met hun inspirerende, nieuwe campus en hun onderzoeksactiviteiten.

 

 

Betonnen elementen: veelzijdig, robuust en duurzaam

Een keuze voor betonnen elementen geeft langdurig vorm aan een buitenruimte. Beton is bestand tegen de invloed van weer, wind en vandalisme. Ook het duurzame karakter van beton is onbetwist: beton wordt gemaakt van veelal lokale grondstoffen en heeft dus een laag CO₂-profiel. Minder bekend is dat beton als materiaal een scala aan creatieve mogelijkheden biedt.

Creatieve mogelijkheden met beton

  • Beton is in meerdere kleuren leverbaar, zoals de bovengenoemde banken   bij Deltares.
  • Beton is te voorzien van, bijvoorbeeld, een verdiept logo, maar kan ook worden voorzien van zeer gedetailleerde afbeeldingen met behulp van de vernieuwende Graphic  Concrete®-techniek.
  • Beton is daarnaast een uitstekende basis voor creatieve afwerkingen met mozaïek, graffiti of ander schilderwerk.

Seriematig, op grote schaal of eenmalig

Met liefde besteden wij aandacht aan ieder buurtinitiatief en elk betonnen meubel dat wij produceren. Maar ook voor grotere opdrachten en projecten, zoals deze bijzondere opdracht van Deltares, draaien wij onze hand niet om. Seriematige productie of één project met meerdere varianten: door onze bijzondere samenwerking met Riboton op onze eigen locatie kan het allemaal. Ben je benieuwd wat luc4me voor jouw initiatief, ontwerp of project kan betekenen? Er is meer mogelijk met beton dan je wellicht denkt: maatwerk is onze specialiteit. Wij gaan graag met ontwerpers, stedenbouwkundigen en aannemers om de tafel om een mooi idee te “concretiseren”. Neem gerust contact op met ons voor meer informatie of voor een prijsopgaaf voor een specifiek ontwerp.

Contact opnemen 
 
 
 

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.