• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Van wens tot werkelijkheid: de reis van een mozaïekbank

Het allerleukste aan mijn werk is dat iedere bank weer een eigen verhaal vertelt. Een verhaal dat ik mag begeleiden en mag helpen te vertalen en te vertellen aan de rest van de wereld. Dat geldt in het bijzonder voor een mozaïekbank. De afgelopen periode heb ik weer een aantal mooie projecten mogen begeleiden. Ik neem je graag mee op de reis die een mozaïekbank maakt, op weg van wens tot werkelijkheid. 

Het begint met een goed verhaal 

Er is vrijwel altijd een aanleiding voor waarom je een bank wilt bestellen. Of het nu is om iets te vieren, te gedenken of te verfraaien: iedere keer zit er een goed verhaal achter. Samen gaan we in gesprek om te kijken wat er bij jou en je verhaal past en bekijken we de mogelijkheden, qua model en qua uitvoering. 

Naar de tekentafel 

Soms is er direct al een duidelijk idee over de vormgeving en soms ook niet. Hoe dan ook, het ontwerp moet passen bij de vorm van de bank. Meestal laten wij onze huisartiest Ruud Kooger van Kooger Kunst hierover meedenken en verwerkt hij het ontwerp op de bank. Zo zet hij de kaders uit en legt hij de basis voor het mozaïek. 

Keuze voor steentjes

Ook maken we in overleg de keuze voor mozaïeksteentjes. Die zijn er namelijk in allerlei vormen, maten, kleurstellingen en verschillende bewerkingen, en hebben grote invloed op het eindresultaat. 

Op transport naar Pantar

Wanneer de keuze voor het model van de bank gemaakt is en het ontwerp goed is afgestemd, verhuist de bank naar de vakmensen van Pantar Amsterdam. Met veel aandacht en liefde bekleden zij de bank met de steentjes, iets dat om oog voor detail en letterlijk fingerspitzengefühl vraagt. Na het mozaïeken zelf, wordt de bank gevoegd en netjes afgewerkt. Dat is een proces dat zich ook niet laat overhaasten. Juist omdat deze kunstenaars de tijd krijgen, ontstaat er een zo mooi mogelijke bank. 

Naar de definitieve bestemming 

Pas wanneer de bank volledig uitgehard en afgewerkt is, gaat hij op transport. En ook daarvoor maken we gebruik van specialisten die alle zorg aan de bank besteden. Het plaatsen van een bank is iedere keer weer een feestje. Waar niets was, staat nu een kleurrijke bank die het verhaal vertelt wat jij bedacht hebt. Ik word er iedere keer weer heel blij van, om dit proces te mogen begeleiden. 

Wil je ook een uniek kunstwerk om bij te gaan zitten? We gaan graag aan de slag om jouw wens werkelijkheid te maken. 

Contact

 

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.