• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Van alle markten thuis

De afgelopen periode zijn er weer een groot aantal mozaïekprojecten van instellingen en buurtbewoners opgeleverd. Ik beleef ontzettend veel plezier aan deze projecten, maar even leuk is het om op een andere schaal te werken aan het creëren van mooie dingen. Met enige regelmaat maken wij ook maatwerkmeubels en objecten van beton in opdracht. Soms is dit ten behoeve van een nieuwe openbare ruimte, soms juist als onderdeel van een kunstwerk. https://luc4me.com/maatwerk

Nog gaver is het, wat mij betreft, als een meubel of ander object mooi is én functioneel. Door alle leuke mozaïekprojecten komt dit misschien wat minder vaak in de spotlight te staan, maar voor mij is dit een even essentieel onderdeel van wat ik met luc4me doe. De afwisseling in projecten zorgt voor telkens weer een frisse blik. 

Geen eenheidsworst, maar eigenheid 

Op veel plekken in de openbare ruimte of in besloten buitenruimtes vind je standaard straatmeubilair. Een gemiste kans, want zo lijken steeds meer plekken in Nederland op elkaar. Veel aantrekkelijker is het wanneer je op zoek gaat naar het eigene van een plek, en daar letterlijk vorm aan probeert te geven. 

Beton is een materiaal dat zich hier bij uitstek heel goed voor leent. Het is stevig en hufterproof, maar wel heel flexibel tijdens het maakproces. Er is vaak veel meer mogelijk met beton dan de meeste mensen denken. Zo is het mogelijk om een geheel eigen serie banken te laten maken, bijvoorbeeld met een verdiept logo of wapen van een gemeente, of om elementen op maat te laten maken voor een speels object in de openbare ruimte. 

Ontwerp doet ertoe 

Een goed ingerichte openbare ruimte is méér dan wat mooie aankleding of een sluitpost op de begroting. Wie het nieuws volgt, ziet helaas ook een hoop verharding en polarisatie in de samenleving. Toch zullen we er met zijn allen uit moeten zien te komen, in Nederland en daarbuiten. Een mooi ingerichte buitenruimte is natuurlijk niet de oplossing voor alles, daarvoor zijn de uitdagingen te complex en divers. Maar...ik geloof wel dat een omgeving die met zorg is ontworpen, en waar de gelegenheid is tot ontmoeting, kan bijdragen tot een prettige leefomgeving. 

Een eenmalige investering hierin betaalt zich uit in vele jaren lang woon- en/of winkelplezier. Een betere wereld begint bij jezelf - misschien een cliché, maar daardoor niet minder waar. Wij proberen dit in elk geval met ieder project mogelijk te maken, hoe groot of klein ook.

Laat je verrassen door beton 

Ben je benieuwd naar wat wij kunnen creëren met beton en wil je meer weten? Laat je fantasie de vrije loop en geef een eigen gezicht aan een nieuw te realiseren plek. Ik denk graag vrijblijvend met je mee. Ik wens jullie allen een inspirerende herfst toe, met hopelijk nog heel wat mooie uren in de buitenlucht.

 

Lees verder

Op een mozaïekbank zit je samen!

Op een mozaïekbank zit je samen!

De zomer is begonnen. We leven met zijn allen weer volop buiten en trekken er ook weer lekker op uit. Ook als ik vrij ben, houd ik mijn ogen natuurlijk open als ik een mooie plek bezoek. Of dat nu voor vakantie is of gewoon een dagje weg. Onwillekeurig vallen mij altijd de bankjes op, in alle soorten, maten en materialen. Of het nu gaat om hout, metaal of beton met mozaïek, klassiek, modern of uniek in zijn soort: alles neem ik in mij op als inspiratie.

Lees meer »10 juni 2022
Beton: een manier om jezelf letterlijk in de markt te zetten

Beton: een manier om jezelf letterlijk in de markt te zetten

Heb je ook zo genoten van het prachtige weer in de afgelopen weken? Wat deze lente extra bijzonder maakt, is dat we voor het eerst in twee jaar ook zonder restricties kunnen genieten van het seizoen. Je merkt aan veel dingen dat we de schade aan het inhalen zijn met zijn allen. Gezellig drukke winkelstraten, evenementen en festivals, maar ook meer informele en zakelijke afspraken op locatie. Mooi dat het weer kan.

Lees meer » 6 mei 2022
Altijd doorgaan: het inspirerende voorbeeld van de horeca-ondernemer

Altijd doorgaan: het inspirerende voorbeeld van de horeca-ondernemer

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat corona haar intrede deed in Nederland. Voor heel veel ondernemers is dit een moeilijke periode geweest. Aan het begin van de coronatijd was het ook bij luc4me even heel stil. Dat doet uiteraard wel wat met je. Niet alleen als ondernemer, maar ook als mens. Je vraagt je af of de dingen weer aan zullen trekken en hoe de toekomst eruit gaat zien. Gelukkig was dit van voorbijgaande aard en zijn er alweer heel wat mooie projecten op mijn pad gekomen.

Lees meer » 2 februari 2022
WebshopNaar webshopWhatsApp meVraag het mij