• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Van alle markten thuis

De afgelopen periode zijn er weer een groot aantal mozaïekprojecten van instellingen en buurtbewoners opgeleverd. Ik beleef ontzettend veel plezier aan deze projecten, maar even leuk is het om op een andere schaal te werken aan het creëren van mooie dingen. Met enige regelmaat maken wij ook maatwerkmeubels en objecten van beton in opdracht. Soms is dit ten behoeve van een nieuwe openbare ruimte, soms juist als onderdeel van een kunstwerk. https://luc4me.com/maatwerk

Nog gaver is het, wat mij betreft, als een meubel of ander object mooi is én functioneel. Door alle leuke mozaïekprojecten komt dit misschien wat minder vaak in de spotlight te staan, maar voor mij is dit een even essentieel onderdeel van wat ik met luc4me doe. De afwisseling in projecten zorgt voor telkens weer een frisse blik. 

Geen eenheidsworst, maar eigenheid 

Op veel plekken in de openbare ruimte of in besloten buitenruimtes vind je standaard straatmeubilair. Een gemiste kans, want zo lijken steeds meer plekken in Nederland op elkaar. Veel aantrekkelijker is het wanneer je op zoek gaat naar het eigene van een plek, en daar letterlijk vorm aan probeert te geven. 

Beton is een materiaal dat zich hier bij uitstek heel goed voor leent. Het is stevig en hufterproof, maar wel heel flexibel tijdens het maakproces. Er is vaak veel meer mogelijk met beton dan de meeste mensen denken. Zo is het mogelijk om een geheel eigen serie banken te laten maken, bijvoorbeeld met een verdiept logo of wapen van een gemeente, of om elementen op maat te laten maken voor een speels object in de openbare ruimte. 

Ontwerp doet ertoe 

Een goed ingerichte openbare ruimte is méér dan wat mooie aankleding of een sluitpost op de begroting. Wie het nieuws volgt, ziet helaas ook een hoop verharding en polarisatie in de samenleving. Toch zullen we er met zijn allen uit moeten zien te komen, in Nederland en daarbuiten. Een mooi ingerichte buitenruimte is natuurlijk niet de oplossing voor alles, daarvoor zijn de uitdagingen te complex en divers. Maar...ik geloof wel dat een omgeving die met zorg is ontworpen, en waar de gelegenheid is tot ontmoeting, kan bijdragen tot een prettige leefomgeving. 

Een eenmalige investering hierin betaalt zich uit in vele jaren lang woon- en/of winkelplezier. Een betere wereld begint bij jezelf - misschien een cliché, maar daardoor niet minder waar. Wij proberen dit in elk geval met ieder project mogelijk te maken, hoe groot of klein ook.

Laat je verrassen door beton 

Ben je benieuwd naar wat wij kunnen creëren met beton en wil je meer weten? Laat je fantasie de vrije loop en geef een eigen gezicht aan een nieuw te realiseren plek. Ik denk graag vrijblijvend met je mee. Ik wens jullie allen een inspirerende herfst toe, met hopelijk nog heel wat mooie uren in de buitenlucht.

 

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.