• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Luc4me en Riboton: over een gezamenlijke liefde voor beton

Ter ere van het zevenjarig bestaan van luc4me werd ik onlangs geïnterviewd door Judith van Bilsen van Copy Robin. Een interview over ons verhaal, dat van mij en Rino en ons gezin. Kortom, het verhaal van luc4me en Riboton.  

Gedeelde liefde  

Rino van Riboton en Marcia van luc4me delen meer dan alleen een liefde voor elkaar. Namelijk die voor beton. Naast het opbouwen van een gezin, werkten zij gedurende de jaren ook hard aan het opbouwen van twee bedrijven waarbij beton centraal staat. En met resultaat! 

Marcia vertelt over het ontstaan van Riboton: “Rino zit al zo’n 40 jaar in het beton. Hij kreeg de kans om de betonfabriek waar hij werkte, over te nemen. Dat is alweer 15 jaar geleden, maar ik zal het niet snel vergeten. Daar stond hij dan… met 9 man personeel, een lege fabriekshal en een lege orderportefeuille.  Inmiddels heeft Riboton 50 mensen in dienst. En ze maken de mooiste dingen van beton.” 

Vanuit Riboton ontstond luc4me

Riboton bleek de basis voor luc4me. Zo legt Marcia uit: “Onze kinderen werden langzaamaan wat ouder. Hierdoor kreeg ik meer tijd voor mezelf. En daar werd ik onrustig van, ik wilde iets nuttigs doen! Rino kwam toen met het idee om betonnen meubels te gaan verkopen. Dat is namelijk niet de core-business van Riboton, want zij maken vooral veel grotere constructies van beton. Maar hij kreeg zo nu en dan wel de vraag om betonnen meubels te leveren. Drie weken later was luc4me een feit. Ik had nul ervaring als ondernemer, dus ik heb zo ongeveer alle fouten gemaakt die een ondernemer kan maken. Gelukkig zat Rino inmiddels al wat langer in het vak, dus die functioneerde als mijn coach.” 

Alsof ik alles aantrok!

De naam luc4me heeft ook weer een duidelijke link met het gezin van Marcia en Rino. Luc staat voor Lucca, hun dochter en Me voor Mees, hun zoon. “En 4 is het aantal mensen in ons gezin” bevestigt Marcia. Afgelopen april vierde luc4me haar 7-jarig bestaan. Het is zo mooi om te zien wat er allemaal op mijn pad is gekomen. Al snel kwam ik in contact met Pantar, de sociale werkplaats waar de mozaïekbanken nu gemaakt worden. En ook Ruud, die alle ontwerpen maakt, was er ineens.  

Inmiddels is wel ook duidelijk dat ik het creatieve element het allerleukste vind.. Elk project is maatwerk. Zo kreeg ik onlangs een aanvraag voor een heel bijzonder object.. We gaan nu kijken of dat uit te voeren is, want dan praat je wel over 18 ton beton!” 

Al zo’n 30 jaar speelt die passie voor beton een enorme rol in de levens van Marcia en Rino en hun kinderen. Marcia: “We hadden ieder ons eigen ding en door dit te gaan doen, werd het min of meer samengevoegd. Ik ging ook met een andere blik kijken naar Riboton. En ik werd geïnspireerd door alle mogelijkheden met beton. Er kwam echt een creatieve geest in me naar boven. 

Het zijn twee losstaande bedrijven, maar zonder Riboton had ik luc4me nooit van de grond gekregen. Riboton vormt letterlijk en figuurlijk de basis van luc4me!” 

 

 

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.