• Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Hoe onderhoud je beton: onze tips!

hoe onderhoud je beton

Hoewel beton goed bestemd is tegen elke weersomstandigheid en goed hufterproof is, zijn er toch een aantal tips op het gebied van onderhoud. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je nieuwe betonnen bank en deze zo nu en dan voorzien van periodiek onderhoud. Bij luc4me hebben we veel ervaring met het onderhouden van beton en geven je in deze blog een aantal belangrijk tips. Hoe onderhoud je beton? Check onze tips!

Do's: onderhoud beton voor lange levensduur

Laten we starten met de tips die je goed kunt toepassen bij het onderhouden van jouw betonnen meubel. Het kan gaan om een meubelstuk voor binnen of natuurlijk om een bank voor buiten. Wanneer de betonnen bank niet voorzien is van mozaïek of graffiti en er sprake is van natuurlijk beton, kun je onderstaande tips in acht nemen.

Gebruik lauw water bij schoonmaak

Het beste kun je bij een eenvoudige schoonmaak gebruik van maken van lauw water. Spoel het beton zachtjes af en zorg ervoor dat je geen aggressieve (straks gaan we hier dieper op in) schoonmaakmiddelen gebruikt. 

Regelmatig een vochtige doek

Omdat water veel kalk achter kan laten, kan dit schadelijk zijn voor beton. Kalk ophoping kan het best voorkomen worden door regelmatig een vochtige doek over de bank heen te halen. Gebruik hiervoor geen schuurspons of andere scherpe of ruwe schoonmaakmiddelen. Dit kan ten kosten gaan van het gladde resultaat.

Don'ts: voorkom schade aan beton

Er zijn ook een aantal zaken die je zeker moet voorkomen bij beton onderhoud. Zo zorgen harde voorwerpen snel voor onherstelbare schaden en kunnen aggressieve middelen als chloor het beton aantasten. Laten we inzoomen op de dont's bij onderhoud van beton.

Voorkom harde en scherpe voorwerpen op het betonnen meubel

Voor een langere levensduur van het betonnen meubel, kun je het beste harde en scherpe voorwerpen voorkomen op het oppervlakte. Hoewel beton hufterproof is, is een diepe scheur of kras vaak snel gemaakt met scherpe voorwerpen. Stel dat er een aangekoekte vlek op de bank te zien is, gebruik dan geen zaken als messen of schuurpapier om dit te verwijderen.

Geen aggressieve schoonmaakmiddel of zuren gebruiken

Evenals scherep voorwerpen, kun je aggressieve schoonmaakmiddelen beter in de kast laten staan. Dit kan schade toebrengen aan het beton, die vaak als onherstelbaar gemarkeerd kan worden. Bij aggressieve schoonmaakmiddelen kun je denken aan chloor en bij zuren middelen als schoonmaakazijn.

Vermijd olie en vetten op beton

Olie en vetten kunnen op beton kringen achterlaten als deze in grote mate aanwezig zijn. Je kunt dit beter voorkomen, om een grondige schoonmaak te voorkomen. 

 

WhatsApp meVraag het mij

TE KOOP!

Dit bloemenbankje geeft direct kleur aan de omgeving. Het design is ontworpen door Tibor Kucuksen; een talentvolle jonge kunstenaar waar wij sinds kort mee samenwerken. Dit bankje zonder leuningen is een praktische zitplek waar mensen kunnen rusten, genieten van het uitzicht of gewoon even zitten. Dit bankje verdient bijvoorbeeld een plek in een park, bij een bloemenhandel of veiling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.