In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van 18 juli tot met 19 augustus 2022 !
  • Personaliseer banken
  • Op maat mogelijkheden
  • Persoonlijk advies
  • Transport mogelijkheden

Hoe onderhoud je beton: onze tips!

hoe onderhoud je beton

Hoewel beton goed bestemd is tegen elke weersomstandigheid en goed hufterproof is, zijn er toch een aantal tips op het gebied van onderhoud. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je nieuwe betonnen bank en deze zo nu en dan voorzien van periodiek onderhoud. Bij luc4me hebben we veel ervaring met het onderhouden van beton en geven je in deze blog een aantal belangrijk tips. Hoe onderhoud je beton? Check onze tips!

Do's: onderhoud beton voor lange levensduur

Laten we starten met de tips die je goed kunt toepassen bij het onderhouden van jouw betonnen meubel. Het kan gaan om een meubelstuk voor binnen of natuurlijk om een bank voor buiten. Wanneer de betonnen bank niet voorzien is van mozaïek of graffiti en er sprake is van natuurlijk beton, kun je onderstaande tips in acht nemen.

Gebruik lauw water bij schoonmaak

Het beste kun je bij een eenvoudige schoonmaak gebruik van maken van lauw water. Spoel het beton zachtjes af en zorg ervoor dat je geen aggressieve (straks gaan we hier dieper op in) schoonmaakmiddelen gebruikt. 

Regelmatig een vochtige doek

Omdat water veel kalk achter kan laten, kan dit schadelijk zijn voor beton. Kalk ophoping kan het best voorkomen worden door regelmatig een vochtige doek over de bank heen te halen. Gebruik hiervoor geen schuurspons of andere scherpe of ruwe schoonmaakmiddelen. Dit kan ten kosten gaan van het gladde resultaat.

Don'ts: voorkom schade aan beton

Er zijn ook een aantal zaken die je zeker moet voorkomen bij beton onderhoud. Zo zorgen harde voorwerpen snel voor onherstelbare schaden en kunnen aggressieve middelen als chloor het beton aantasten. Laten we inzoomen op de dont's bij onderhoud van beton.

Voorkom harde en scherpe voorwerpen op het betonnen meubel

Voor een langere levensduur van het betonnen meubel, kun je het beste harde en scherpe voorwerpen voorkomen op het oppervlakte. Hoewel beton hufterproof is, is een diepe scheur of kras vaak snel gemaakt met scherpe voorwerpen. Stel dat er een aangekoekte vlek op de bank te zien is, gebruik dan geen zaken als messen of schuurpapier om dit te verwijderen.

Geen aggressieve schoonmaakmiddel of zuren gebruiken

Evenals scherep voorwerpen, kun je aggressieve schoonmaakmiddelen beter in de kast laten staan. Dit kan schade toebrengen aan het beton, die vaak als onherstelbaar gemarkeerd kan worden. Bij aggressieve schoonmaakmiddelen kun je denken aan chloor en bij zuren middelen als schoonmaakazijn.

Vermijd olie en vetten op beton

Olie en vetten kunnen op beton kringen achterlaten als deze in grote mate aanwezig zijn. Je kunt dit beter voorkomen, om een grondige schoonmaak te voorkomen. 

 

Lees verder

Transport: de onmisbare schakel

Transport: de onmisbare schakel

Ondernemen wordt vaak omschreven als ‘eigen baas’ zijn. Toch vind ik dat een eenzijdige manier van kijken. Voor alles wat je doet als ondernemer, heb je anderen nodig. Of het nu gaat om grondstoffen, afwerking of vervoer: je zit nooit alleen op je eigen eiland. Op een fijne manier werken is alleen mogelijk met de juiste contacten en betrouwbare partners. Voor het transport werk ik daarom ook met vaste transportbedrijven.

Lees meer » 5 juli 2022
Op een mozaïekbank zit je samen!

Op een mozaïekbank zit je samen!

De zomer is begonnen. We leven met zijn allen weer volop buiten en trekken er ook weer lekker op uit. Ook als ik vrij ben, houd ik mijn ogen natuurlijk open als ik een mooie plek bezoek. Of dat nu voor vakantie is of gewoon een dagje weg. Onwillekeurig vallen mij altijd de bankjes op, in alle soorten, maten en materialen. Of het nu gaat om hout, metaal of beton met mozaïek, klassiek, modern of uniek in zijn soort: alles neem ik in mij op als inspiratie.

Lees meer »10 juni 2022
Beton: een manier om jezelf letterlijk in de markt te zetten

Beton: een manier om jezelf letterlijk in de markt te zetten

Heb je ook zo genoten van het prachtige weer in de afgelopen weken? Wat deze lente extra bijzonder maakt, is dat we voor het eerst in twee jaar ook zonder restricties kunnen genieten van het seizoen. Je merkt aan veel dingen dat we de schade aan het inhalen zijn met zijn allen. Gezellig drukke winkelstraten, evenementen en festivals, maar ook meer informele en zakelijke afspraken op locatie. Mooi dat het weer kan.

Lees meer » 6 mei 2022
WebshopNaar webshopWhatsApp meVraag het mij