Terugbel verzoek

Bedankt! We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

info@luc4me.com


Vrolijke en kunstzinnige bank voor het Kollingsveenbosje in Oranjedorp
Over dit project

Onlangs werd een van onze betonnen banken feestelijk geplaatst in het Drentse Oranjedorp. De bank werd geplaatst in het "Kollingsveenbosje", een groene ontmoetingsplek. De bank is door de kinderen uit het dorp met veel aandacht en liefde versierd met een aantal unieke kunstwerken, die samen een opvallend geheel vormen.

Lokale kunst met beton en mozaïek

Dit bijzondere project werd begeleid door kunstenares Gea Jagt-Dusink van atelier Duusk, gevestigd in Oranjedorp zelf. Atelier Duusk creëert zelf kunst met mozaïek, maar organiseert ook tal van workshops en cursussen op dit gebied. De opdracht voor het project was afkomstig van EOP Oranjedorp. EOP behartigt de belangen van de bewoners van Oranjedorp en is de overlegpartner met de gemeente Emmen, waar Oranjedorp toebehoort.

Doordacht en opvallend ontwerp

De opdracht aan atelier Duusk was om de kinderen uit Oranjedorp zelf creatief aan de slag te laten gaan met mozaïek. Ieder kader met kunstwerk is door de kinderen zorgvuldig gemozaïekt tijdens gezellige bijeenkomsten in het atelier. Vervolgens zijn deze kaders op de bank geplaatst en door atelier Duusk afgewerkt. De verbindingslijnen tussen deze unieke kunstwerkjes verbeelden de onderlinge verbondenheid van het samenwonen en leven in Oranjedorp.

Tijdens de plaatsing trok de bank veel bekijks van de makers en hun dorpsgenoten. Wij feliciteren de kinderen, atelier Duusk en EOP Oranjedorp met deze bijzondere aanwinst en hopen dat de bank een gezellige ontmoetingsplek wordt in het Kollingsveenbosje.

Creatief aan de slag met mozaïek en betonnen meubels

Iedere keer dat een van onze banken definitief wordt geplaatst, is voor ons weer een bijzonder moment. Zeker in het geval van lokale projecten waarbij kunstenaars en/of bewoners zelf aan de slag gaan, is het eindresultaat voor ons elke keer een prettige verrassing.

Ben je ook op zoek naar een creatief en verbindend project voor de openbare ruimte? Samen mozaïeken zorgt voor bijzondere ontmoetingen met een prachtig en blijvend resultaat. Liever het mozaïekwerk uitbesteden, volgens een eigen ontwerp of met hulp van ons? Dat kan natuurlijk ook. Bekijk onze projecten voor meer inspiratie of neem direct contact op om je ideeën vrijblijvend te bespreken.