Terugbel verzoek

Bedankt! We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

info@luc4me.com


Een betonnen sofa voor de Vlinderidylle in Hoogeveen
Over dit project

IVN Hoogeveen realiseert in samenwerking met omwonenden van het Steenbergerpark in Hoogeveen een prachtige betonnen bank, voorzien van een zelfgemaakt mozaïek

Waardevolle aanvulling op het vernieuwde park
Het Steenbergerpark is in de afgelopen jaren behoorlijk vernieuwd. Zo werd er onder andere een Vlinderidylle gerealiseerd: een deel van het park waar de beplanting speciaal is toegesneden op de behoeften van vlinders en andere insecten. IVN Hoogeveen is een lokale afdeling van de landelijke maatschappelijke organisatie IVN en wil bijdragen aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur, milieu, landschap en leefomgeving. In dit kader waren ze destijds betrokken bij de herinrichting van het park. Door een gift van Stichting Specsavers Steunt en een eigen bijdrage van IVN zelf kan een lang gekoesterde wens uitkomen: het realiseren en plaatsen van een unieke mozaïekbank, met meerwaarde voor alle gebruikers van het park.

Bijpassende motieven
Het thema van de bank sluit vanzelfsprekend aan bij het karakter van het park: natuur. Kunstenaar Geert Oldenbeuving maakte eerder al ontwerpen met mozaïek voor andere lokale bankjes en neemt ook nu het ontwerp voor zijn rekening. Voor deze bank heeft hij kleurrijke motieven gekozen als bijen en vlinders, planten, maar ook vogels zoals een ekster, uil en een ijsvogel.

Met vereende krachten
Veel vrijwilligers hebben zich aangemeld om te helpen met het mozaïekwerk. Op sommige dagen zijn er niet minder dan negen mensen tegelijkertijd bezig met het plaatsen van de steentjes. Projectleider Dette Boiten is enthousiast: het gezamenlijk werken aan de bank brengt nu al mensen samen. Bij het mozaïeken gaat het team zorgvuldig te werk en als luc4me zorgen we ervoor dat de juiste kleuren steentjes worden geleverd en eventueel worden bijbesteld. Dadelijk, wanneer de bank gereed is, kan de bank een natuurlijke ontmoetingsplek zijn voor de hele buurt. Naar verwachting zal dit in het vroege voorjaar zijn. Wij wensen het vrijwilligersteam veel plezier en succes toe bij het realiseren van hun prachtige bank.