Terugbel verzoek

Bedankt! We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

info@luc4me.com


Betonnen bloem voor Winkelcentrum Schalkwijk in Haarlem
Over dit project

Annemarie Sybrandy werkte deze zomer in winkelcentrum Schalkwijk in Haarlem samen met bezoekers aan een betonnen bloem van luc4me. De betonnen bloem vormde de basis voor een zelfgemaakt mozaïek. Daarbij werd het mozaïek van A tot Z door de deelnemers gerealiseerd.

Samen aan de slag
In het winkelcentrum waren bezoekers van harte welkom aan een tafel tegenover de HEMA. Ter plekke leerden ze het knippen en snijden van (glas)tegels. De tegels werden vervolgens op een net gelijmd. De netten zijn later geplaatst op de vijf bloembladen van de betonnen bloem. Het initiatief werd ondersteund door de gemeente Haarlem. Daardoor konden bezoekers van het winkelcentrum zonder kosten aan deze creatieve workshop deelnemen.

Winkelcentrum Schalkwijk
Winkelcentrum Schalkwijk is een levendig winkelcentrum waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd voor bezoekers en bewoners. De gemeente Haarlem, de ondernemers en eigenaren van het centrum streven ernaar om het centrum actief te verbinden met de omringende wijk en de gemeenschap.

Annemarie Sybrandy
Annemarie Sybrandy is een veelzijdige kunstenaar en activiteitenbegeleider. In deze hoedanigheid organiseert en begeleidt ze diverse workshops maar ook buurtprojecten in de regio rondom Haarlem. In haar werk maakt ze veelvuldig gebruik van mozaïektechnieken, maar ook van andere materialen. Voor haar modeaccessoires is het principe van upcycling het uitgangspunt: op die manier wordt er meerwaarde en nieuw leven aan gebruikte materialen gegeven.  

Inmiddels is de betonnen bloem geplaatst in het winkelcentrum: een fleurige aanvulling op het gezellige winkelcentrum Schalkwijk.

Ontmoeting én verbinding
Samenwerken aan een object in de openbare ruimte creëert ontmoeting en verbinding in de lokale samenleving. Bovendien zorg je op deze manier voor een blijvend aandenken en een aanwinst voor de omgeving.

Onze banken, stoelen, bloemen en harten kunnen worden geleverd met een mozaïekpakket, maar ook andere afwerkingen zijn mogelijk. Informeer gerust naar de mogelijkheden.