Terugbel verzoek

Bedankt! We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

info@luc4me.com


VisiteKAART Stationsplein Leiden: vernieuwende techniek biedt ongekende mogelijkheden met beton
Over dit project

Wie vanaf nu per trein een bezoekje brengt aan Leiden, wordt direct op het Stationsplein verwelkomd door een prachtige, levensgrote plattegrond van de historische binnenstad. Het idee en ontwerp voor deze nieuwe inrichting van het Stationsplein komt van NOV'82 Architecten, in opdracht van de gemeente Leiden.  

Entree en uithangbord van de binnenstad
Vanuit de plattegrond verrijzen betonnen blokken waarop de diverse historische bezienswaardigheden van Leiden zijn afgebeeld. Ook open plekken zoals plantsoenen worden verbeeld door de aanwezigheid van verhoogde bakken met groen. Als bezoeker bevind je je als het ware in een gestileerde maquette van het centrum van Leiden. De plattegrond is via bordjes met QR-codes aan een website en een app gekoppeld, waarmee toeristen ter plekke hun route en bezoek aan Leiden kunnen voorbereiden. Daarnaast is er een uitkijkpunt, waarmee je in miniatuur over de stad heen kunt kijken. De VisiteKAART is met nadruk bedoeld om te gebruiken als ontmoetingsplek of gewoon om op adem te komen: bezoekers zijn vrij om plaats te nemen op de blokken. Ook wanneer je weer afscheid neemt en terugkeert naar het station, passeren op deze manier alle Leidse landmarks nog eens de revue.

Graphic Concrete®: artistieke vrijheid met beton
De realisatie van de gekleurde betonnen blokken met de afbeeldingen van de historische bezienswaardigheden was in handen van onze partner Riboton. Voor deze bijzondere opdracht maakte Riboton gebruik van de vernieuwende Graphic Concrete® techniek. Dit speciale procédé maakt het mogelijk om allerlei grafische motieven duurzaam en slijtvast aan te brengen op de oppervlakte van het beton.  

Nu ook Graphic Concrete® bij luc4me
Luc4me biedt nu ook de Graphic Concrete® techniek aan. De mogelijkheden zijn onbegrensd: er kan worden gewerkt met bestaande patronen en ontwerpen, maar ook met maatwerk en eigen design. Deze revolutionaire nieuwe techniek kan op kleine schaal en als maatwerk