Terugbel verzoek

Bedankt! We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

info@luc4me.com


Creatieve vrijwilligers realiseren een prachtige gemozaïekte bank in Mariënvelde
Over dit project

In 2015 haalden Margriet en haar vrienden een betonnen bank van luc4me op, met het idee om gezamenlijk een kunstwerk te creëren. De bedoeling was om een mooie bank te maken voor het plein voor de Brede Maatschappelijke Voorziening, de centrale ontmoetingsplek voor het Gelderse dorpje Mariënvelde. Met engelengeduld begonnen ze aan een enorme klus: het maken van een zeer gedetailleerd mozaïekwerk. Een deadline stelden ze daarbij niet. Juist het gezellige samenwerken stond tijdens dit creatieve proces centraal. En nu, een aantal jaren later, is het eindelijk zover: de bank is eindelijk klaar! Op woensdag 18 oktober heeft de bank zijn definitieve bestemming gekregen.

Gedetailleerd en origineel
Aan het eindresultaat is goed te zien dat er de tijd genomen is voor het project, en dat er met veel liefde aan is gewerkt. Opvallend is de verfijnde detaillering en het gebruik van heldere kleuren. Verschillende kenmerkende elementen uit het dorpsleven van dit mooie plaatsje komen terug als motieven, zoals de kerk, spelende kinderen, fietsers, wandelaars en de natuur. De bank ziet er zeer uitnodigend uit en die uitnodiging wordt krachtig bevestigd door de gemoedelijke en streekeigen tekst:”Gao d’r zitt’n”.

Feestelijke plaatsing van de bank op het BMV-plein
Woensdag 18 oktober heeft de bank eindelijk zijn vaste plaats op het plein van de Brede Maatschappelijke Voorziening in Mariënvelde gekregen, in het bijzijn van veel dorpsbewoners en Omroep Gelderland. Ook luc4me was hierbij aanwezig. De toeschouwers stonden in spanning af te wachten op de officiële onthulling. Jong en oud hebben direct daarna de bank even kunnen proberen. Naderhand was er nog een gezellig samenzijn in het BMV-gebouw.

Felicitaties voor het team
Ook langs deze weg willen we graag onze complimenten overbrengen aan de creatieve en enthousiaste mensen die dit prachtige project hebben gerealiseerd. Voor ons is het geweldig om te zien hoe onze betonnen producten als basis wordt gebruikt voor originele ideeën van mensen en gemeenschappen zelf. Margriet en alle andere vrienden en vrijwilligers: jullie mogen trots zijn op het eindresultaat! Ongetwijfeld zal de bank een fijne ontmoetingsplek worden en heeft heel Mariënvelde nog lang plezier van jullie prachtige werk.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden op het gebied van betonnen meubilair of andere elementen als basis voor een gemozaïekt kunstwerk? Veel creatieve mensen en gemeenschappen gingen u al voor. Bekijk de voorbeelden op onze website of informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.
meer foto's   Alle foto's (4)