Terugbel verzoek

Bedankt! We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

info@luc4me.com






Een mooi aandenken na de sluiting basisschool De Haven, een wereldschool in Onderdendam








Over dit project

Sluiting basisschool De Haven Een Wereldschool in Onderdendam
Onderdendam ligt in Groningen en is onderdeel van de gemeente Bedum. Het dorpje ligt ongeveer vier kilometer ten noorden van de plaats Bedum. Er wonen inclusief de omliggende huizen ongeveer 670 mensen. Onderdendam is een beschermd dorpsgezicht en heeft een aantal fraaie monumentale panden. Het kleinschalige karakter van het dorp zorgt er echter ook voor dat basisschool De Haven al langere tijd kampte met een gebrek aan leerlingen. Hoewel er hard werd gewerkt aan een plan om de school open te houden, moest de school per 1 augustus 2017 toch officieel haar deuren sluiten. Het aantal leerlingen was gezakt tot onder de 23, waardoor de school geen geld meer kreeg van het ministerie.

Een mooi afscheid
Dit was uiteraard een verdrietige beslissing voor de kinderen die het op deze kleine maar fijne school juist erg naar hun zin hadden. Ook voor het personeel en voor de rest van Onderdendam was dit uiteraard een hard gelag. Toch werd ervoor gekozen om het afscheid niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Dinsdag 18 juli vierden de kinderen een afscheidsfeest met muziek, voor het laatst op hun “eigen” schoolplein. Luc4me mocht een betonnen bloem leveren, die door de kinderen is versierd met hun eigen handen in mozaïek. Het is de bedoeling dat de bloem een mooi plaatsje krijgt in het dorp, op een van de nieuw te creëren ontmoetings- en speelplekken. Hopelijk vinden de kinderen die nu elders naar school zullen gaan, snel hun draai. De betonnen bloem zal in ieder geval een blijvende herinnering zijn aan een fijne schooltijd.

Wilt u ook een bijzonder aandenken van blijvende én praktische waarde laten maken? Bekijk onze producten of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.