Terugbel verzoek

Bedankt! We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

info@luc4me.com


Hagedoornstraat Nieuwkoop
Over dit project

De speeltuin in de Hagedoornstraat wordt op 17 juni aanstaande opgefleurd met een door buurtkinderen ontworpen betonnen bank. De bank is ontstaan door een heel bijzonder project van buurtbewoonster Hedwich Suijling. Hedwich merkte dat er in haar straat heel veel verschillende mensen woonde en miste het buurtgevoel. Zij zocht naar een manier om de saamhorigheid te verbeteren. Door haar bedrijf De Blauwe Tandem kwam zij in contact met Marcia Bodt, bedenkster en ontwerpster van de betonnen banken die zij met haar bedrijf Luc4me op maat en naar wens van de klant levert. Marcia’s was enthousiast en met haar bedrijf in Woerdense Verlaat, wilde zij graag meedenken over dit buurtinitiatief.

Samen bedachten zij een sociaal project. Wat nu als de buurtkinderen gevraagd werd de bankjes te beschilderen of ontwerpen? Er werd een tekenwedstrijd georganiseerd en inmiddels sloten zich meerdere buurtbewoners aan bij het project. De gemeente Nieuwkoop was enthousiast over het idee om de oude houten bank te vervangen voor een bank die door de buurtkinderen versierd is. Ook zorgde de gemeente voor een nieuw speeltoestel op het pleintje en haalde de prikkelbosjes weg waarin ballen nog wel eens lek gingen.
De ontwerpwedstrijd werd gewonnen door Milou (8) en Julia (5). De jury, bestaande uit buurvrouw Franka en Tessa Suijling, dochter van Hedwich, werd enthousiast van de kleuren en figuren. Door de ontwerpen van de beide meisjes te combineren ontstond een uniek beschilderd bank. Het ontwerp is inmiddels door een professioneel graffitibedrijf op het bankje aangebracht.
Milou en Julia zijn maar wat blij dat ze de supermooie bank krijgen in hun straat. Ze hebben via de facebookpagina (https://www.facebook.com/Hagedoornstraat/) al een klein stukje van de bank gezien. De dames kunnen niet wachten tot de bank geplaatst wordt.
Op 17 juni 2016 om 16.00 uur is het zo ver en komt wethouder Pieterse de bank bewonderen. De buurt zorgt voor een hapje en een drankje. Samen vieren we dat we met elkaar een prachtig project hebben rond gekregen!